Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. balandžio 16 d., sekmadienis

Bulvių salotos: vokiškos ir lietuviškos

   Vokiškos bulvių salotos - klasika. Visi žino, visi ragavo, visi gamina, tik aš – ne. Nutariau ištaisyti šią klaidą. Puoliau ieškoti recepto  – vieną nužiūrėjau vokiškuose tinklapiuose, antrą pasiskolinau iš draugės, o produktais apsiribojau tais, kurie buvo namuose. Teko šiek tiek paimprovizuoti ir receptus pritaikyti mano kasdienybei. Štai rezultatas:




  Bulvių salotos (vokiškas variantas):
0,5 kg bulvių su lupenomis;
obuolys;
4-5 marinuoti agurkėliai;
puselė svogūno galvos;
1 skiltelė česnako;
50 g aliejaus;
25 g baltojo vyno acto;
50 g. agurkų skysčio;
1 v. š. garstyčių su grūdeliais;
keli svogūnų laiškai;
pusantro šaukšto cukraus;
druskos, pipirų

   Bulves verdame su lupenomis. Kol verda bulvytės, gaminame užpilą: smulkiai supjaustome svogūną, išspaudžiame česnaką, supilame actą, aliejų, agurkų skystį, įdedame šaukštą garstyčių ir suberiame cukrų. Viską stropiai išmaišom. Papipiriname, padruskiname, vėl išmaišome ir paragaujame. Jei ko trūksta jūsų skoniui - pridedame. 
   Išvirtas ir ataušusias bulves nulupame ir supjaustome pusrutuliais, agurkėlius susmulkiname riekelėmis, o obuolius -  nedideliais kvadratėliais.
   Imame kiek gilesnį dubenį ir sluoksniuojame: bulvės, agurkėlis, obuolys - pilame užpilą, vėl bulvės, agurkėlis, obuolys - pilame užpilą, vėl  bulvės - pilame užpilo likutį ir apibarstome pjaustytais svogūnų laiškais. Dedame į šaldytuvą, kad užpilas susigertų į bulves ir salotos įgautų aštrokai gaivų skonį. Skanaus!


Bulvių salotos (lietuviškas variantas ):


0,5 kg bulvių su  lupenomis;
1-2 virti kiaušiniai (nebūtina);
4-5 marinuoti agurkėliai;
puselė svogūno galvos;
2 v. š. majonezo;
2 v. š. grietinės (galima ir jogurto);
1 - 2 v. š. garstyčių su grūdeliais;
agurkų skysčio;
sauja skrudintų saulėgrąžų;
druskos, pipirų

  Bulves verdame su lupenomis. Kol verda bulvytės, gaminame užpilą: sumaišome  majonezą, grietinę (arba jogurtą) ir garstyčias. Smulkiai sukapojame agurkėlius ir svogūną, suberiame į užpilą. Viską stropiai išmaišome. Jei padažas labai tirštas - įpilame šiek tiek agurkų skysčio. Papipiriname, padruskiname, vėl išmaišome ir paragaujame. Jei ko trūksta jūsų skoniui - pridedame. 
   Išvirtas ir ataušusias bulves nulupame ir supjaustome dideliais kubeliais, taip pat supjaustome ir virtus kiaušinius.
   Imame gilesnį dubenį, suberiame bulves ir kiaušinius, suberiame saulėgrąžas ir užpilame padažu. Gerai išmaišome ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Skanaus !





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą