Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2021 m. gruodžio 25 d., šeštadienis

Lucinda Riley Septynios seserys. Šešėlio sesuo. Star istorija

   Viršelis. Lucinda Riley Šešėlio sesuo. Star istorija (The Shadow Sister: Star’s Story), leidykla Tyto alba, 2017 m., iš anglų kalbos vertė Kristina Miliūnienė, 624 psl.

  Apie knygą. Šešėlio sesuo. Star istorija" pasakoja apie trečiąją iš seserų, pavadintų Plejadžių žvaigždžių vardais. Tai Star – tylioji sesuo, paslaptingiausia iš visų, už kurią visada dažniausiai kalbėdavo jos drąsi sesuo Kelė. Jos buvo tiesiog neperskiriamos. Tačiau po tėvo mirties Star, kaip ir kitos, gauna jo laišką su nuorodomis, kuriose slypi jos kilmės paslaptis. Laiške – antikvarinio knygyno Londone adresas, tampantis Star pokyčių pradžia: suradusi knygyną, ji ne tik ima vis giliau grimzti į savo tikrosios šeimos istoriją, bet ir vaduotis iš sesers Kelės šešėlio. Ir prieš Star akis ima vertis visiškai naujas pasaulis...
   O prieš šimtą metų praktiška ir nepriklausoma, bet neturtinga dvarininko dukra Flora Maknikol iš Ežerų krašto prieš savo norą patenka į Londoną pas vieną žymiausių to meto aristokračių, Alisą Kepel. Atrodo, kad paslaptys supa tiek ponią Kepel, tiek pas ją besilankantį garsų svečią, tiek ir pačią Florą. Svetimų žaidimų įkaite tapusi mergina blaškosi tarp užgimstančios aistros ir pareigos, kol netikėtai apsilankęs svečias atneša atsakymus, kurių taip ieškojo Flora – ir jos gyvenimas vėl pasikeičia neatpažįstamai...
    Star ir Flora – susijusios. Bandymas suprasti savo kilmę nuves trečiąją seserį į į Ežerų kraštą, panardins į karališkosios šeimos praeitį ir padės atrasti taip ilgai jos laukusią meilę.

   Mano nuomonė. Ši, kaip ir prieš tai skaityta Septynių seserų serijos knyga, parašyta lengvai, sakiniai raiškūs, istorija tarsi pati liejasi, be jokių autorės pastangų. Jei antros knygos pradžia atkartojo pirmosios siužetą, tai Star istorija yra daugiau individualizuota, pirmų knygų siužetinės linijos atkartojamos tik tiek, kiek tai susiję su Star istorija, kuri skaitytoją nukelia į XX a. pradžios Anglijos provinciją bei prabangius Londono salonus, net karalių rūmus. Šioje knygoje autorė piešia svavarankiškų, nepriklausomų moterų paveikslus, tokių, kaip rašytoja Beatrix Potter, iš kurios stiprybės sėmėsi jos bendraamžės, ir kuri tapo pavyzdžiu šiuolaikinėms moterims. Jei pirmą Septynių seserų knygą ėmiausi skaityti paraginta puikių atsiliepimų, tai tolesnes knygas skaitau jau niekieno neraginama, tiesog todėl, kad tai puikiai parašytos istorijos. Su nekantrumu laukiu susitikimo su ketvirtąja serimi - Kėle. Į kurį pasaulio kraštą šiuokart skaitytoją nuves autorės fantazija?