Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Nekeptas varškės ir sausainių tortas


  Tingus šaltos lietuviškos vasaros savaitgalis...Taip norisi kažko skanaus, saldaus ir nesudėtingai pagaminamo. Ieškoti ilgai neteko, svetainėje ,,La maistas" užmačiau ,,tobulo varškinio tinginio su šviežiomis uogomis" receptą, kuris man labai tiko. Susirinkau produktus - juos visus turėjau savo virtuvėje - ir, receptą supaprastinusi iki minimumo, pagaminau nedidelį tortuką-tinginį.


Produktai:
400 g varškės;
2 pakeliai sausainių (aš naudojau ,,Selga");
200 g sviesto;
skardinė (200 g) saldinto kondensuoto pieno;
pakelis vanilinio cukraus;
300-400 g šviežių uogų.
Dirbame:
  Minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi išsukame iki baltumo. Suberiame varškę ir toliau sukame kol sudarys vientisa masė. Sutrupiname sausainius ir įberiame į masę bei užpilame kondensuotu pienu. Viską gerai sumaišome. Dabar jau beriame uogas: braškes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, avietes, šilauoges (galima ir kitas - pagal sezoną). Ir vėl maišome.
  Viskas. Masę sukrečiame į formą (silikoninė ar su atidaromais šonais), išlyginame paviršių.
  Dedame 1 val. į šaldiklį, o po to dar mažiausiai 4 val. į šaldytuvą (geriausia palikti per naktį).
  Tortuką atsargiai išimame iš formos ir puošiame uogomis. Skanaus!





2017 m. liepos 17 d., pirmadienis

Pyragas su rūkyta skumbre

Vasara. Artėja tradicinis kasmetinis baidarių žygis, o su juo ir galvos skausmas - ką pagaminti iškylai? Pavarčiau kulinarinius puslapius ir radau puikų Nidos receptą su rūkyta žuvimi. Šiek tiek pakoregavau ir gavau tai,  ką gavu. Dalinuosi.



Reikės:

Pagrindui:
50 g ,,Džiugo" sūrio,
100 g šalto sviesto arba margarino,
1 kiaušinio,
apie 150-200 g miltų,
žiupsnelio druskos (druskos galima ir nedėti)

Įdarui:
1 karšto rūkymo skumbrė, pilnai iškaulinta, suplėšyta gabaliukais,
Ryšulėlis šparagų

Užpilui:
2 kiaušiniai,
200 ml grietinėlės,
Žiupsnelis tarkuoto muskato










  


 Ruošiame pyrago pagrindą: Ant stalo suberiame miltus, rupia trintuve įtarkuojame sviestą ir įmušame kiaušinį. Suberiame druską. Visa tai dideliu virtuviniu peiliu kapojame iki miltais aplips visas sviestas. Tuomet įberiame tarkuotą sūrį ir suminkome vientisą tešlą, kurią valandai dedame į šaldytuvą.
   Formuojame pyragą: traukiame tešlą iš šaldytuvo, kočiojame ir išklojame formą. Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame apie 20 min. Pagrindui kiek pravėsus, dedame iškaulintą ir smulkiai suplėšytą žuvį. Ant jos klojame pasūdytame vandenyje apvirtus šparagus (aš naudojau baltuosius šparagus) ir viską užpilame plakiniu iš kiaušinių, grietinėlės ir tarkuoto muskato riešuto. Viršų galime paskaninti  tarkuotu ,,Džiugo" sūriu. Kepame apie 30 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepus atvėsiname, puošiame krapų šakelėmis (nebūtina) ir pakuojame į kelionę arba valgome namuose.