Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Batatų sriuba su kokosų pienu



  Kartais viskas pabosta (turiu galvoje maistą), norisi kažko dar neragauto, kažko egzotiško. Tuomet nueinu į parduotuvę ir prisiperku tokių produktų, kurių tikrai kasdien nevartoju. Grįžtu namo ir galvoju, ką čia iš jų sukurpus. Gerai, kad yra internetas, o ten receptus talpina Nida Degutienė (https://www.nidosreceptai.lt). Ji dažnai mane gelbsti savo kulinarine išmone. Pagelbėjo ir šiuokart, pasiūliusi išsivirti saldžiųjų bulvių sriubą.
  Sriubai turėjau:
 4 batatus (saldžias bulves);
 5 cm imbiero šaknies;
skardinę kokosų pieno  (apie400 ml);
2 stiklinės vištienos sultinio (galima ir iš kubelio);
1 saliero lapkotis;
aliejaus, druskos, pipirų.
  
  Batatus nuploviau (neluptus), perpjoviau pusiau išilgai ir sudėjau į folija išklotą kepimo skardą perpjautomis dalimis į viršų. Bulves pašlaksčiau (tiksliau, apipurškiau) aliejumi, užbėriau druskos ir pipirų bei pašoviau į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Bulvės kepė apie 1 valandą - kelis kartus pabadžiau šakute, tikrindama, ar jau iškepę.
  Minkštus batatus išėmiau iš orkaitės ir palikau pravėsti iki tiek, kol galėjau paimti rankomis ir nulupti. Pravėsusias bulves blenderiu sutryniau iki vientisos masės.
  Kol vėso bulvės užviriau sultinį, sumečiau išilgai perpjautą imbiero šaknį ir saliero lapkotį. Paviriau 5 minutes ir supyliau kokoso pieną. Paviriau dar 3-4 minutes. Išėmiau salierą ir imbierą, o tuomet supyliau trintas bulves ir dar šiek tiek paviriau.

    Aš sriubą paskaninau kepinto batono kubeliais. Man buvo skanu.
    Dukra sriubą paskanino mėlynojo pelėsio sūrio gabaliukais. Jai buvo skanu.

    Nida Degurtienė skanino čili pipirais ir griežinėliais laimo.
    Kiekvienam savas skonis :)