Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. birželio 27 d., penktadienis

David Baldacci Žaidimas su laiku

   Vienas sakinys. Ką gi, tai, kas pasirodo tikra, gali būti apgaulinga, ar ne?

   Viršelis. David Baldacci  Žaidimas su laiku Hour Game) , leidykla Alma littera, 2006 m., iš anglų kalbos vertė Vilija Vitkūnienė, 480 puslapių.
 
   Žanras. Detektyvas.
 
   Apie autorių. David Baldacci (Deividas Baldači), – vienas populiariausių šiuolaikinių JAV rašytojų, keliolikos trilerių autorius- gimė 1960 m. Richmond, Virginia (JAV). Virginia universitetete įgijo teisės mokslų išsilavinimą ir vėliau 9 metus dirbo teisininko darbą Washington, , o laisvalaikiu rašė trumpas istorijas ir kūrė scenarijus televizijai. Pirmasis romanas „Absoliuti galia“ (Absolute Power) buvo išleistas 1996 m.) ir atnešė autoriui pasaulinę šlovę, pagal šią knygą buvo sukurtas filmas, kuriame vaidino Clintas Eastwoodas.
 Rašytojas šiuo metu su žmona Michelle ir 2 sūnumis gyvena Vienna, Virginia.

    Siužetas trumpai.  Ramiame Virdžinijos valstijos miestelyje randama žiauriai nužudyta moteris, ant riešo seginti keistą laikrodį. Netrukus įvyksta dar vienas nusikaltimas – apiplėšiami turtingų aristokratų namai. Įsilaužimo aplinkybes tiriantiems slaptiesiems agentams Šonui ir Mišelei greitai kyla įtarimų, kad su šiuo nusikaltimu susijusi ir moters su keistuoju laikrodžiu mirtis bei keletas kitų paslaptingų žmogžudysčių. Įprastas nusikaltimo aplinkybių tyrimas virsta nesibaigiančiu košmaru; šiurpios žmogžudystės įtraukia Šoną su Mišele į pašėlusias žudiko paieškas. Tačiau jį sugauti nėra lengva – taip genialiai jis mėgdžioja skirtingų maniakų braižą. Niekam nepavyksta įminti žudiko motyvų ar nuspėti, kas bus kita auka. Šonas ir Mišelė bando sudėlioti makabrišką dėlionę, atskleisdami vis šiurpesnius faktus, kurie pradeda kelti grėsmę ir patiems agentams. Prasideda Žaidimas su laiku, kurį privalu laimėti. O laiko lieka vis mažiau...
  
    Mano nuomonė. Knygą perskaičiau dar prieš atostogas, t. y. prieš gerus du mėnesius ir nespėjau pasidalinti savo nuomone apie ją. Galvojau sau - grįšiu iš atostogų ir parašysiu kelis žodelius. O dabar, kei reikia prisiminti konkrečiai kaip ten vystėsi įvykiai, nelabai galiu ką ir pasakyti :). Tai gi, kaip supratote, knyga vienam vakarui. Negaliu sakyti, kad skaityti buvo neįdomu. Priešingai, buvo intriga, daug lavonų (gal net per daug) ir ne vienas nusikaltėlis. Tačiau kažko šiam detektyvui trūko, gal išbaigtumo, gal motyvuotų herojų poelgių, žodžiu, skaitėsi greitai ir lengvai, tik va, atmintyje neišliko.    

   Įvertinimas. 4/5