Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

Orkaitėje keptos daržovės

      Visas daržoves, kurios per savaitę nebuvo suvartotos, tenka kepti, virti ir kitokiais būdais naikinti, idant neatsidurtų šiukšlių kibire. Visas rastas šaldytuve daržoves (morka, burokas, cukinija, brokolis, pievagrybiai) iškepiau orkaitėje. Paprasta, taupu, sveika ir skanu, pirštelius  apsilaižysi. Tiesiog, kaip sakoma vienoje reklamoje: ,,Vieni pliusai". Dalinuosi šaldytuvo valymo patirtimi:
   Daržovės: morka, cukinija, brokolis, burokėlis, pievagrybiai.
   Dar reikės: aliejaus, druskos, pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių, kmynų, balzamiko acto, žiupsnelis ,,Džiugo" sūrio, cukraus, 2 česnako skiltelės, citrinos sulčių. 



Gaminame: 
    1. kepimo skardą ištepame aliejumi.
     2. morką supjaustome nemažais šiaudeliais, suberiame į dubenį ir aliejumi pateptomis rankomis išmaišome (kas mėgsta, gali apibarstyti kmynais).  Suberiame į kepimo skardą.
     3. cukiniją supjaustome stambiais skritinėliais, sudedame į dubenį, užberiame druskos, pipirų, galima  ir džiovintų prieskoninų žolelių. Viską išmaišome aliejuotomis rankomis. Beriame į kepimo skardą.
     4. brokolį supjaustome žiedynais, sudedame į dubenį, užberiame druskos, pipirų, galima  ir džiovintų prieskoninų žolelių. Viską išmaišome aliejuotomis rankomis. Beriame į kepimo skardą.
     5. burokėlį nulupame, supjaustome pusrutuliais, sudedame į dubenį, apibarstome džiovintų žolelių mišiniu ir aliejuotomis rankomis sumaišome. Užberiame šiek tiek cukraus ir pašlakstome balzamiko actu. Dar sumaišome ir dedame į kepimo skardą.
      6. pievagrybius gerai nuplauname po tekančiu vandeniu, nusausiname ir perpjauname pusiau.  Beriame į dubenį. Pasigaminame užpilą: išspaudžiame česnako skilteles, užpilame šaukštu aliejaus, įlašiname citrinos sulčių, papipiriname. Užpilame ant grybukų ir išmaišome. Užtarkuojame ,,Džiugo" sūrio ir dar kartelį atsargiai išmaišome. Kepurėlėmis į viršų dedame į skardą.
    7. visas šias gėrybes pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20-30 min., priklausomai, kokias daržoves kepate. Pvz., grybai iškepė greičiau, tad juos išėmiau iš skardos ir toliau kepiau kitas daržoves. 
    Keptas daržoves skanu valgyti vienas ar su česnakinės varškės padažu. Daržovės taip pat puikiai tiks kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų.  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą