Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2021 m. gruodžio 8 d., trečiadienis

Moliūginiai keksiukai

     Jau senokai kepiau keksiukus. O čia staiga ruduo atėjo, moliūgai užderėjo ir, kaip kasmet, reikia juos kažkaip realizuoti. Žinoma, pirmiausia, pilną šaldiklį prisigaminau moliūgų tyrės, bus skanu šaltą žiemą srėbti karštą moliūgų-žirnių virala. Tačiau dar liko geras gabalas moliūgėlio, mat, toks nemenkas buvo, vos pakėliau. Pasiknisau po internetą ir radau puikų, nuostabų, greitą ir, jau žinau, labai skanų moliūginių keksiukų receptą tinklapyje čiaamelija. Pabandžiau, patiko. Tai dabar jau kelintą kartą kepu ir vis dar neatsivalgau ir nenustoju vaišinti. Šio rudens topas! O receptas, kaip minėjau, labai paprastas: 

Keksiukams reikės:

  • 120 g sviesto;
  • 400 g moliūgo tyrės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 120 g cukraus;
  • 25o g miltų;
  • a. š. kepimo miltelių;
  • vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • aš gardinau razinomis ir džiovintomis spanguolėmis (nebūtina).

   Sviestą išlydome keptuvėje, leidžiame kiek pakepti, kol pajuntame lengvą riešutų kvapą. Tada nukeliame nuo ugnies ir nukošiame.  

   Pradžioje išplakame  kiaušinius (plakiau su rankiniu plakikliu, ne mikseriu), toliau plakant suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, jiems ištirpus, supilame moliūgo tyrę bei sviestą ir, galų gale, miltus. Viską dar kartą gerai išmaišome iki vientisos masės. Jei norime, į tešlą įberiame razinų ar spanguolių, o gal net šokolado gabalėlių!

  Orkaitę įkaitiname iki 2oo laipsnių. Į keksiukų formeles įdedame  spalvotas popierines formeles ir supilstome tešlą. Kepame 30-40  min. 

Gaunasi apie 12 minkštučių, purių keksiukų. Galima papuošti kremu, bet man puošybos menas nelabai įkandamas, todėl valgau ir vaišinu be jokio papuošimo. 
Keksiukai su nevykusiu papuošimu :)