Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Gardūs baklažanai saldžiarūgščiame padaže

   Paskutiniu metu su kolegomis vis užsukame į SOYA restoraną ,,prabangiai" papietauti :) Skanu ten. Ypač kiniški patiekalai su baklažanais saldžiarūgščiame padaže. Užsimaniau ir aš kažką panašaus namuose pasigaminti. Nulėkiau į parduotuvę, prisipirkau baklažanų ir ėmiau kiniškai virtuvėje burti. Pribūriau pasitelkusi Nidos receptus, paragavau - gardu, tad dabar galiu ir su jumis savo patirtimi pasidalinti.
 
 Saldžiarūgščiam padažui reikia:
1 ar 2 morkų, supjaustytų šiaudeliais;
5 česnako skiltelių (jei mėgstate, gali būti ir daugiau) sutraiškytų peilio plokštuma;
čili pipiriukas (jei norite aštrumo);
5 kupini šaukštai rudojo cukraus;
1 šaukštas balzamiko acto;
2 šaukštai baltojo vynuogių acto;
5 šaukštai sojos padažo;
1/2 šaukšto krakmolo;
1/2 stiklinė vandens;
šlakelis aliejaus kepti.
Traškiems baklažanams reikia:
2 baklažanų;
3 vidutinio dydžio kiaušinių baltymų;
4 kupini valgomieji šaukštai krakmolo;
druskos;
aliejaus kepti.
Garnyrui: virti ryžiai.
 
   Pirmiausia baklažanus nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais, sumetame į dubenį ir apiberiame druska. Išmaišome, kad druska pasiskirstytų tolygiai ir paliekame šiek tiek pastovėti.
   Tuo metu gaminame padažą. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame šiaudeliais supjaustytas morkas (tai padaryti pavyks nesunkiai, jei turite skustuką specialiai morkoms pjaustyti :) ir pakepiname iki traškumo (tik neperkepkite!), sumetame suspaustas česnako skilteles bei čili pipirėlį (jei pageidaujate aštriau). Viską sumaišome ir dar trumpai pakepiname. Tuomet suberiame cukrų ir supilame actą, balzamiką, sojos padažą bei maišome, maišome, kol ištirpsta cukrus. Pusėje stiklinės šalto vandens ištirpiname krakmolą ir  palengva maišydami supilame į padažą. Viskas, padažas paruoštas.
   Dabar imamės baklažanų. Nuplauname juos po tekančiu vandeniu ir nusausiname.
   Kiaušinio baltymus išplakame ir supilame į krakmolą. Išmaišome iki vientisos tirštos masės.
   Baklažano gabalėlius suberiame į dubenį su krakmolu ir viską gerai rankomis išmaišome (kiekvienas baklažano gabalėlis turi pasidengti krakmolo mase).
   Kiekvieną baklažano gabalėlį apkepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (aliejaus keptuvėje turi būti tiek, kad beveik apsemtų baklažano gabalėlį). Iškepusius dedame ant popietinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Ir taip, kol iškepsime visus baklažanus.
  Tuomet keptus baklažanus suberiame į karštą  padažą ir viską išmaišome. Ragaujame su virtais ryžiais. Skanaus!