Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. birželio 26 d., antradienis

Eva Rice Prarastas paslapčių saugojimo menas

  .


  Oficialiai. Eva Rice  Prarastas paslapčių saugojimo menas (The Lost Art of Keeping Secrets), leidykla  Alma littera, 2008 m., iš anglų kalbos vertė  Rima Kardelytė, 424 psl. 
Evos Rice (Eva Rais)  gimė 1976 m. Ji - žymaus dainų kūrėjo Tim Ryce dukra. Jos vaikystė prabėgo aplinkoje, kurioje sukiojosi garsiausios to meto pop žvaigždės.
 Jos debiutinis romanas įvertintas „British Book Awards“ apdovanojimu. „Prarastame paslapčių saugojimo mene“ pasakojama merginos istorija, kurioje įpinama nemažai 6-ojo dešimtmečio britiškojo jaunimo gyvenimo detalių, skiriama dėmesio architektūros ir landšafto aprašams
   Mano nuomonė. Nuo pirmų puslapių išsišiepiau ir šypsojausi visą laiką, kol perskaičiau paskutinį sakinį. Grakščiai parašytas pasakojimas apie XX a. 6-o dešimtmečio jaunimą. Karas neseniai baigėsi, tėvai prislėgti netekčių, o jaunimas, pajutęs laivę, nežino, kaip save realizuoti. Pasipila vakarėliai, kuriuose lėbaujama iki ryto. Jaunimas šėlsta, kai ant scenos lipa tokie  pop kultūros dievaičiai kaip Džonis Rėjus (Johnnie Ray). Sklinda kalbos, kad už Atlanto kyla nauja žvaigždė - Elvis Preslis. Mada tampa demokratiškesnė, ryškėja savitas ir spalvingas gatvės stilius. O merginos...Merginos, kaip visais laikais, tetrokšta ,,vyro, meilės, nori būti suaugusiomis ir gražiomis" (355 p).
   Puikiai perteikta to meto atmosfera. Neįmantrus, tačiau labai gyvas rašymo stilius ir ryškūs veikėjai leidžia kurti vaizdinius, tarsi žiūrėtum spalvomis žaižaruojantį filmą. Knyga tikrai nėra ta, kurią privaloma perskaityti ir ji tikrai nebus įtraukta į mokyklos programas, tačiau skaityti lengvą, gražiai parašytą, nereikalaujančią didelio susikaupimo knygą yra neapsakomas malonumas. O malonumų ne tiek jau daug mūsų gyvenime.Tad neabejodama rekomenduoju šiltai vasaros dienai prie ežero.
  Įvertinimas. 2  (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti).