Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

Salotos su sūrio kepsneliais

   Joninės! Už lango tradicinė lietinga lietuviška vasara, tačiau širdyje vidurvasaris ir maisto norisi vasariško - lengvo ir gardaus. Tam labai tinka salotos, o kad sočiau būtų, dar sūrio kepsneliais jas pagardinu. 

Salotoms reikia:
1 gūžės Iceberg salotų;
1 skardinės konservuotų kukurūzų;
2 kriaušių;
gražgarstės (rucola) lapelių;
sauja lukštentų saulėgrąžų;
pusė citrinos;
šaukštelis garstyčių su grūdeliais;
šaukštelis medaus;
druskos ir pipirų;
150-200 g fermentinio sūrio (aš naudojau ,,Dvaro");
1 kiaušinis;
džiūvėsėlių;
aliejaus kepimui.

    Gaminame salotas: Salotas supjaustome arba suplėšome (kaip patinka), supjaustome nedideliais gabalėliais kriaušes, suberiame gražgarstės lapelius ir kukurūzus bei saulėgrąžas (galima keisti moliūgo sėklomis). Nedideliame indelyje išspaudžiame citrinos sultis, įdedame po šaukštelį medaus ir garstyčių(garstyčių gali būti šiek tiek daugiau).  Beriame druskos bei pipirų - pagal skonį ir viską gerai suplakame.  Salotas užpilame padažu ir gražiai išmaišome. 
   Gaminame sūrio kepsnelius. Sūrį supjaustome pailgais piršto storio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį pamirkome kiaušinio plakinyje bei apvoliojame džiūvėsėliuose. Pakartojame visą procedūrą dar kartelį. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, įkaitiname ir kepame sūrio kepsnelius. 
    Susirandame gilesnę lėkštę, prikrauname ją salotų, ant viršaus uždedame karštutėlius sūrio kepsnelius ir ragaujame. Man labai skanu, tikiuosi patiks ir jums :)