Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Salotos su neskaldytais kviečiais





    Labai sveikos ir gardžios salotos, kurių receptą savo reklaminiame lankstinuke patalpino Rimi. Nežinau, kodėl būtent jas nutariau gaminti, gal pavadinimas patiko: ,,Sveikuolių salotos". O kas gi nenori būti sveikas ir gražus? Jei tam pakanka tik salotų - pirmyn, gaminame!


Reikia:
150 g neskaldytų kviečių (tinka ir parduotuvėse parduodami daiginti kviečiai);
8 vynuoginių pomidorų (apie 200 g);
80 g mozzarella sūrio;
60 g poro;
30 g konservuotų kaparėlių;
2 mažų cukinijų (apie 300 g);
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame:
Kviečius nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame 12 valandų. Išbrinkę kviečiai turi būti minkšti, nes jų nevirsime (kaip minėjau, galima pirkti daigintus kviečius - nereiks vargti). Pomidorus perpjauname į keturias dalis, mozzarella sūrį ir cukiniją supjaustome kubeliais. Susmulkiname porą. Visą gėrį suberiame į dubenį, įmetame kaparėlius, supilame aliejų, pagardiname druska bei pipirais ir viską gerai išmaišome. Ragaujame. Man buvo labai skanu!

   Svarbu. viso gaunasi apie 840 g salotų, kurių kaloringumas sudaro 1000 kcal, tad 100 g salotų yra apie 120 kcal. Manau, jas drąsiai gali skanauti ir besirūpinantys savo kūno linijomis :)

Brendyje marinuotos vynuogės

   Kažkas įdomaus, kažkas nauja, arba, labai sena. Kolegė atsinešė į darbą receptų knygą. Pavarčiau ir įsidėmėjau paprastą receptuką, kuris vadinosi ,,Vynuogės su konjaku (lenkiškai)". Konjako, žinoma, neturėjau, tačiau brendžio namuose tikrai radau. Tad nutariau pabandyti, ar skanios tos vynuogės lenkiškai.
Reikia:
1 kg žalių vynuogių be kauliukų;
400 g cukraus;
0,5 l brendžio;
kelių lazdelių cinamono ir kelių kalendros grūdelių.
 
  Vynuoges nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu, kad sutrūkinėtų. Peiliu atsargiai nulupame luobelę. Vynuoges dedame į stiklainius sluoksniuodami su cukrumi ir prieskoniais. Užpilame brendžiu. Stiklainius sandariai užsukame ir paliekame ne mažiau kaip mėnesiui marinuotis. Kartas nuo karto stiklainius pakratome, kad ištirptų cukrus. Taip paruoštas vynuoges galima dėti ant ledų, grietinėlės ar gardinti kitus desertus.








Avižinių dribsnių košė

    Pusryčiai... 3 priežastys rinktis būtent avižinių dribsnių košę: sveika, skanu ir greita. Skaniausią košę verda mano mama. Tikrai, tikrai, aš tokios skanios neišverdu. Paprašiau jos išduoti receptą. Ji tik nusijuokė ir pasakė, kad nėra nieko paprasčiau.
  Į prikaistuvį pilame vieną stiklinę pieno, vieną stiklinę vandens ir  vieną stiklinę avižinių dribsnių. Nereikia dėti nei cukraus, nei druskos. Verdame ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kruopos išverda ir prikaistuvyje nebelieka skysčio. Košę krečiame į lėkštes, paskaniname mėgstama uogiene ir pusryčiaujame.






Užkandžių tortas

  Paskutinis mano šių metų gaminys - užkandžių tortas.  Jo receptą aptikau 2016 metų žurnale ,,Iš varškės ir sūrio". Spėkite, kodėl užsimaniau pasigaminti ir juo papuošti  Kalėdų stalą? Ogi labai jau spalvotas šis tortas man pasirodė. Ir neapsirikau, švietė kaip rožė ant stalo ir ,be to, skanus ir sotus buvo.  Darbo nėra daug, o visus produktus šio torto gamybai nesunkiai rasite parduotuvėse. Pradedame.

Reikės:
1 sluoksnis:
350 g juodos duonos (pirkau ,,Vilniaus" duoną), 100 g sviesto;
2 sluoksnis:
250 g ,,Fetos" sūrio, 250 g brinzos, 250 g varškės (9 proc.), 150 ml grietinėlės (13 proc.);
3 sluoksnis:
1 avokado, 150 g šaldytų žirnelių, 100 g grietinės;
4 sluoksnis:
1 keptas vidutinio dydžio burokėlis,  2 v. š. ,,Džiugo", 50 ml baltojo vyno acto, 3 v. š. natūralaus jogurto;
    Prieskoniai: 20 g želatinos, druska, malti pipirai, raudonėlis, paprikos milteliai, svogūnų milteliai, kalendros milteliai, kuminas.

 Gaminame:
1 sluoksnis. Nupjauname plutą, minkštimą sutrupiname ir apipilame ištirpintu sviestu. Gerai išmaišome. 23 cm torto formą išklojame maistine plėvele ir tolygiu sluoksniu suberiame duonos trupinius. Suspaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.


 Prieš gamindami kitus sluoksnius pasiruošiame želatiną: ją ištirpiname nedideliame kiekyje vandens (aš ėmiau apie 200 ml vandens) ir padaliname į 3 dalis. Ją naudosime sutvirtinti torto sluoksnius. Taip pat išverdame žirnelius ir paliekame atvėsti.


2 sluoksnis. Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės. Įpilame 1 dalį želatinos ir gerai sumaišome. Pagardiname raudonėliais, pipirais, paprikų ir svogūnų milteliais. Gautą sūrių masę sukrečiame ant duonos pagrindo ir vėl padedame į šaldytuvą, kol gaminsime  3 sluoksnį.


3 sluoksnis. Avokadą, atvėsusius virtus žirnelius ir grietinę sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska. Supilame 2 dalį želatinos ir gerai išmaišome. Suformuojame trečią torto sluoksnį ir paliekame 15 min. šaldytuve.

4 sluoksnis. Burokėlio skilteles apšlakstome actu ir trintuve sutriname iki vientisos masės, įberiame ,,Džiugą" ir sudedame jogurtą, paskaniname kalendra ir kuminu. Supilame 3 dalį želatinos ir gerai išmaišome. Burokėlių masę sukrečiame ant avokado sluoksnio, išlyginame ir paliekame keletui valandų (dar geriau - visai nakčiai) šaldytuve sustingti.
Viskas. Ragaujame. Tiesa, prieš ragaudami galite tortą papuošti, bet nebūtina, nes tortas labai spalvotas ir gražus.