Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

Baklažanų suktinukai su sūriu

   Atėjo savaitgalis - šaldytuvo valymo metas. Visas daržoves, kurios per savaitę nebuvo suvartotos, tenka kepti, virti ir kitokiais būdais naikinti, idant neatsidurtų šiukšlių kibire. Visas rastas daržoves (morka, burokas, cukinija, brokolis, pievagrybiai) iškepiau orkaitėje (žr. čia), o štai baklažaną ištiko kitoks likimas - jis tapo prabangiais suktinukais su sūriu :)

  Reikia:
1 baklažano;
200 g fetos tipo sūrio (aš turėjau ,,Favita");
ryšulėlio petražolių ar kitų žalumynų;
saulėgrąžų (skaniausia, žinoma, būtų su graikiškais riešutais);
kelių šaukštų grietinės;
slyvinių pomidoriukų;
2 skiltelės česnako;
druskos ir aliejaus.
Gaminame:
  Baklažaną nuplauname, nusausiname ir supjaustome plonomis juostelėmis per visą daržovės ilgį. Juosteles padruskiname ir paliekame 15 min. pastovėti. Gaminame įdarą: iki vientisos masės sumaišome sūrį (kaip minėjau, aš naudojau ,,Favita"), susmulkintas petražoles, išspaustas česnako skilteles ir grietinę (grietinės dedame tiek, kad gautume kreminę įdaro konsistenciją), suberiame saulėgrąžas.
Baklažano juosteles nusausiname ir kiekvieną apkepame įkaitintame aliejuje. Apkeptas juosteles sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad aliejaus perteklius susigertų į rankšluostį.
    Imame baklažano juostelę, tepame kreminį įdarą, dedame pomidoriuką ir vyniojame. Ragaujame su skrudintu česnakiniu batonu. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą