Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2016 m. sausio 29 d., penktadienis

Lars Kepler Smėlio žmogus


Smėlio žmogus - Lars Kepler, Virginija Jurgaitytė

   Vienas sakinys. ,,Savo klaidas žmonės pastebi pavėluotai, o kai kurios būna tokios skaudžios, kad negali su  jomis  susitaikyti." (151 p.)
  Žanras. Detektyvas. 
  Viršelis. Lars Kepler  Smėlio žmogus (Sandmannen), leidykla ,,Obuolys", 2014 m., iš švedų kalbos vertė Virginija Jurgaitytė, 587 p.
  Apie autorių. Skaityti bloge.
  Apie knygą. Žvarbią žiemos naktį   traukinio mašinistas ant tilto vos išvengia susidūrimo su jaunu vyru. Ligoninėje paaiškėja, kad smarkiai karščiuojantis, sergantis legionelioze Mikaelis Koler-Frostas jau prieš septynerius metus paskelbtas mirusiu. Jis, dingęs iš namų su seserimi prieš trylika metų, laikytas serijinio žudiko Jureko Valterio auka.    Tiesa, neoficialiai. Komisarui Jonui Linai dar nepavyko įrodyti, kad Jurekas, prieš septynerius metus suimtas ir uždarytas griežtojo režimo teismo psichiatrijos skyriaus izoliatoriuje, yra susijęs su daugybe kitų neišaiškintų žmonių dingimų. Kai komisaras ima tirti, kur buvo ,,mirusysis" visus tuos metus, netikėti įrodymai priverčia atversti seniai pamirštą bylą. Tik šįkart laiko jis neturi. Kažkam teks įsismelkti į patologinio žudiko smegenis, kad ir kuo tai grėstų...
  Mano nuomonė.  Ketvirta mano skaityta knyga apie  Joną Liną. Gaila buvo atsisveikinti su personažu, labai jau aš prie jo pripratau per tūkstančius puslapių istorijos, parašytos gabių autorių Alexanderio ir Alexandros Ahndorilų dueto (pasivadinusių Lars Kepler pseudonimu).  Ir kaip apsidžiaugiau, sužinojusi, kad visai neseniai, 2015 m. pabaigoje, pasirodė dar viena knyga apie Joną Liną - ,,Persekiotojas". 
   Apie ,,Smėlio žmogų" galiu pasakyti tą patį, kaip ir apie kitas Lars Kepler knygas - patraukia greitai besivystančiu veiksmu, painiais siužeto vingiais, ryškiais charakteriais. Jei jau paėmei šią knygą į rankas, tai žinok, nepakelsi nuo jos galvos, kol neužversi paskutinio puslapio. Viena laimė, kad skaitosi be galo lengvai ir greitai, tad  savaitgalis su Jonu Lina man tikrai neprailgo, o ir galva nuo rimtų minčių ir darbų pailsėjo. 
   Įvertinimas. 4/5