Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. vasario 19 d., šeštadienis

Raudono aksomo sausainiai su baltojo šokolado įdaru

Norite kažką nustebinti – kepkite raudono aksomo sausainius. Nesudėtinga, bet tikrai efektinga. Receptą radau https://nidosreceptai.lt  ir skoniu susižavėjau nuo pirmo kąsnio.
 Sausainėliams reikės:
 125 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros, supjaustyto gabalėliais) 
110 g baltojo cukraus  
110 g rudojo cukraus 
1 kiaušinis 
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto 
1 šaukštelis raudonis spalvos maistinių dažų 
300 g mitų 
35 g kakavos 
½ šaukštelio kepimo miltelių
Balto šokolado įdarui:
100 g baltojo šokolado 
125 g kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)  
1 šaukšas miltų 
½ šaukštelio vanilės ekstrakto 
1 ctrinos nutarkuota žievelė.

   Įdaras. Šokoladą ištirpinau karšto vandens vonelėje ir sumaišiau su likusiais ingredientais. Iš masės suformavau 12 vienodo dydžio rutuliukų, juos sudėjau į lėkštę, išklotą kepimo popieriumi, ir lengvai suplojau. Suplotus rutuliukus padėjau į šaldiklį, kad gerai sukietėtų (apie 30 min arba ilgiau).
   Sausainių tešla. kambario temperatūros sviestą išsukau iki labai purios baltos masės. Tada į sviestą supyliau cukrų ir mikseriu išsukau iki vientisos masės, vėliau įmušiau kiaušinį, supyliau vanilės ekstraktą, valgomuosius dažus ir viską labai gerai išsukau. Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Šį mišinį subėriau į sviesto masę ir mikseriu sukau iki tol, kol visi produktai įgavo vientisą masę.
    Kepimas.  Skardą išklojau kepimo popieriumi ir ėmiausi sausainių formavimo. Iš 1 šaukšto sausainių tešlos suformavau  20 (man tiek gavosi) apvalius rutuliukus. Pusėje rutuliukų nykščiu įspaudžiau duobelę ir į ją įdėjau sušalusį balto šokolado įdarą Ant jo uždėjau rutuliuką be ertmės, pirštais užlipdžiau kraštus taip, kad nesimatytų balto šokolado įdaro. Tada kamuoliuką šiek tiek suplojau, apvoliojau baltame cukruje ir įdėjau į skardą. Taip suformavau visus sausainius ir pašoviau į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepiau apie 15 minučių. Iškepusius sausainius palikau skardoje trumpai pravėsti, o pilnai atvėsinau juos išdėliojusi ant grotelių.
   Tiesa, neapskaičiavau, liko 2 balto šokolado rutuliukai, kuriuos teko nekeptus suvalgyti. Kitą kartą gal pavyks tikaliau apskaičiuoti sausainių ir įdaro kiekį :)