Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2016 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Tortilijų paplotėlių su sūriu užkandis

   Kai sulaukiate svečių ir reikia greito bei skanaus užkandžio prie taurės vyno, pasigaminkite tortilijų paplotėlius su sūriu. Tobulai skanus derinys. Idėjos autorė mano draugė Algė, kuri vieną vakarą pasikvietė kelis draugus pavakaroti ir pavaišino šiuo užkandžiu. Nusigriebiau jos idėją ir pati išbandžiau. Greita ir paprasta. Dabar jos idėja dalinuosi su jumis.
  
  Reikės:
  tortillas (tortilijų) paplotėlių;
  gabalėlio ,,Brie President" ar kito sūrio su baltuoju pelėsiu;
  gabalėlio ,,Memel Blue" ar panašaus pelėsinio sūrio;
  tarkuoto kietojo sūrio ,,Džiugas" ar kito tarkuoto parmezano stiliaus sūrio;
  1-2 šaukštai majonezo;
  kelios juodosios alyvuogės arba keli saulėje džiovinti pomidorai, pagal skonį baziliko lapelių ir gražgarsčių.


  Tortilijas (panašiai pusantros tortilijos dviems žmonėms) plonai aptepame majonezu. Ant kiekvienos tortilijos supjaustome kelis gabalėlius ,,Brie President" sūrio, patrupiname ,,Memel Blue" sūrio, supjaustome kelias alyvuoges (arba džiovintus pomidorus), uždedame baziliko lapelius (jei mėgstate) ir visa tai apibarstome susmulkintu ,,Džiugo" sūru. Tortilijas sudedame ant kepimo skardos ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (būtinai į orkaitę, ne į mikrobangų krosnelę!). Kepame apie 10 min. - sūris išsilydo, o tortilijų kraštai pagelsta ir tampa traškūs. Supjaustome trikampėliais ir paskaniname gražgarsčių lapeliais. Skubiai nešame ragauti, nes užkandis skaniausias šiltas.
   Smagaus vakarėlio!