Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2023 m. kovo 31 d., penktadienis

Kišas su lašiša ir daržovėmis



   Šį kišą gamina mano draugė. Ir nuolat sulaukia pagyrų, kad labai skanu, o ji, visada atkerta, kad galite pasigaminti, nieko sudėtingo čia nėra. Tai ir pabandžiau :)
   Pradžiai paėmiau pakelį šaldytų daržovių (morka, brokoliai, kalafiorai ir kt. – daržoves galima dėti kokias tik mėgstate) ir atitirpinau. Tada dideliais gabalais supjausčiau lašišos file, prieš tai ją padruskinusi. Atšilusias daržoves nusausinau, sumaišiau su lašiša ir konservuotais kukurūzais ir sukrėčiau į tešla išklotą formą.

   Paruošiau plakinį iš 2 kiaušinių, 200 g 13 proc. grietinėlės ir 70 g smulkiai tarkuoto sūrio (tinka ,,Džiugas" ar kitas parmezano stiliaus sūris). Visus produktus gerai išplakiau šakute, įbėriau pipirų ir žiupsnelį druskos (nepersistenkite su druska, prisiminkite, kad jau turime sūdytą lašišą ir sūrį). 

   
   Plakinį supyliau ant lašišos ir daržovių. Dar 30-50 g sūrio užbarsčiau ant viršaus ir pašoviau į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepiau apie 45 min., tačiau  kepimo laikas gali varijuoti nuo 40 iki 60 min., priklausomai nuo orkaitės. 

   Viskas. Ragaujam. Skanu :)