Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. kovo 8 d., trečiadienis

Tuno ir špinatų blyneliai

   Pietūs. pietūs, pietūs! Amžinas klausimas, ką gaminti pietums? Viskas pabodę, o valgyti tai norisi. 
   Pavarčiau Kalėdoms dukros dovanotą žurnalą  ,,Virtuvė", ir štai idėja - tuno blyneliai. Net į pardutuvę nereikėjo bėgti, viską radau šaldytuve:


6 kiaušiniai;
1/4 stiklinė miltų;
1/2 arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto;
1 stiklinė (arba 2 indeliai) konservuoto tuno;
50-70 g smulkintų šviežių špinatų;
6-8 česnako skiltelės(susmulkintos);
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (sodos);
žiupsnelis druskos, pipirų.
keli smulkinti svogūno laiškai (nebūtina);
aliejaus - kepti.



   Dideliame dubenyje išplakiau kiaušinius, įmaišiau miltus su kepimo milteliais, supyliau actą. Tuomet sudėjau nusunktą tuną, špinatus, česnaką (svogūnų aš nedėjau), įbėriau druskos, pipirų ir viską išmaišiau. 
   Įkaitinau keptuvėje aliejų ir šaukštu suformavau 4 blynelius, kuriuos apkepiau iš kiekvienos pusės po pora minučių. Ir taip, kol iškepiau visus blynus.
      Skanaus! Prie blynų puikiai tinka morkų-salierų salotos, kumato pomidorai ar ,,tūkstančio salų" padažas (Thousand Island).


2017 m. kovo 5 d., sekmadienis

Mitch Albom Dievas skambina vienąkart

Vienas sakinys. ,,Kiekvienas žmogus turi dvi istorijas: viena yra jo gyvenimas, antra - ką kiti apie jį kalba." 174 p.
Žanras. Ezoterinis romanas.
Viršelis.  Mitch Albom  Dievas skambina vienąkart (The First Phone Call From Heaven), leidykla Baltos lankos, 2016 m., iš anglų kalbos Tadas Juras, 336 p.
Apie autorių. Mitch Albom (Mičas Albomas) – ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs JAV bestselerių autorius, žurnalistas, režisierius, radijo ir televizijos laidų vedėjas ir muzikantas. Skaitytojus visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, sužavėjęs tokiais bestseleriais kaip „Laiko saugotojas“, „Antradieniai su Moriu“ ir „Penki žmonės, kuriuos susitinki danguje“. Jo knygos išleistos net 49 pasaulio šalyse ir parduota daugiau nei 35 milijonai egzempliorių.
   Rašytojas gimė 1958 m. Passaic, New Jersey, JAV. Baigė Kolumbijos verslo mokyklą, Brandeis universitetą, 1995 m. susituokė su Janine Sabino.
Apie knygą. Jeigu tau būtų duota vienintelė galimybė savo artimajam pasakyti tai, ko nespėjai? Ar pasirinktum tikėti stebuklais?
Knygoje pasakojama apie nedidelį Mičigano valstijos miestelį, kuris patraukia pasaulio dėmesį, kai jo gyventojai sulaukia neįtikėtino dalyko – mirusių artimųjų skambučių iš dangaus. Miestelį užplūsta atvykėliai, kurie karštligiškai trokšta būti šio stebuklo dalimi. Vienintelis Salis Hardinas, ką tik grįžęs iš kalėjimo, auginantis mažametį sūnų ir gedintis mirusios žmonos, atsisako tikėti šia beprotyste, todėl atkakliai ieško tiesos.
„Dievas skambina vienąkart“– tai alegorinis pasakojimas apie žmonių tikėjimo galią, apie artimųjų netekties skausmą ir viltį, kad jie visada liks su mumis. Kai į pasaulį žvelgi atviromis akimis, paguoda gali ateiti netikėtu būdu ir pavidalu.
„Įkvepiantis pasakojimas, kuris skaitytoją priverčia susimąstyti, pajusti, patikėti, suabejoti ir vėl patikėti iš naujo.“
Garth Stein, rašytojas
„Gražu ir išradinga. Turbūt tai labiausiai sujaudinusi ir įkvėpusi istorija apie dangų po filmo „Svajonių laukas“ („Field of Dreams“).“
Matthew Quick, rašytojas
Mano nuomonė. Knyga sukėlė daugialypius jausmus ir visiškai priešingas mintis, nei rašoma knygos anonse. Knygos puslapiuose sutikau žmones, kurie, sulaukę stebuklo (na, gal tik stebuklo tikimybės), jį pavertė preke, jame pamatė savęs išgarsinimo galimybę, ėmė konkuruoti tarpusavyje: kas pirmas sulaukė skambučio, ką labiau myli mirę artimieji, kam paskambino, o kam ne. Nemanau, kad ši Mitch Albom istorija galėtų būti dvasinio įkvėpimo šaltinis, greičiau atvirkščiai, tai istorija apie mus sumaterialėjusiame pasaulyje, nebesugebančius atvira širdimi priimti stebuklus. Knygos herojų poelgiai man kėlė nemalonius jausmus, sumišimą, pasipiktinimą. Ir tik vienintelis Salis Hardinas, netikintis stebuklais iš dangaus, užgniaužęs širdgėlą, nepuolęs vedmainiauti prieš sūnų, nusipelnė mano simpatijų. Nesitikėjau, kad ši, visiškai atsitiktinai bibliotekoje pačiupta knyga, bus tokia atstumiančiai įtraukianti.
Įvertinimas. 4/5