Nuostabus tortas slyvų mėgėjams, o nemėgėjams taip pat patinka, nes praktiškai, jei nežinai, tai ir nesuprasi, kad vienas iš sluoksnių yra džiovintos slyvos. Šio torto receptą nusižiūrėjau iš diapatisserie blogo, jis tikrai vertas dėmesio - tiek tortas, tiek blogas :)
Ingredientai šokoladiniam biskvitui
5 dideli kiaušiniai200 g cukraus
220 g miltų
8 g kepimo miltelių
50 g kakavos
Žiupsnelis druskos
60 g aliejaus
Gaminimo eiga
Išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo (apie10 min.) Bebaigiant plakti supilame aliejų. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir viską išsijojame į kiaušinių plakinį. Atsargiai išmaišome iki vientisos konsistencijos.
Įkaitiname orkaitę 180C viršus apačia, tešlą supilstome į dvi 18 cm formas ir kepame apie 30-35min.
Iškepusius biskvitus atvėsiname ir suvyniojame į maistinę plėvelę - lai pailsi. Prieš gaminant tortą, biskvitus supjaustome. Man gavosi 6 lakštai. (Jei šiandien neplanuojame gaminti torto, biskvitus dedame į šaldymo kamerą o prireikus, išsiimame ir supjaustome).
Ingredientai slyvų įdarui
200 g džiovintų minkštų slyvų
50 g konjako ar brendžio (arba stiprios earl grey arbatos, jei norime be alkoholio)
Gaminimo eiga
Supjaustome slyvas, užpilame alkoholiu arba arbata ir paliekame pastovėti, geriausiai per naktį.
Ingredientai biskvitų sulaistymo sirupui
50 g konjako arba brendžio, arba stiprios earl grey arbatos
50 g vandens
20 g cukraus pudros
Gaminimo eiga
50 g konjako arba brendžio, arba stiprios earl grey arbatos
50 g vandens
20 g cukraus pudros
Gaminimo eiga
Užvirintą vandenį paliekame atvėsti ir sujungiame su alkoholiu arba stipria arbata ir cukraus pudra
Ingredientai grietinės kremui
600 g riebios grietinės (35 - 40 proc.)
400 g Philadelphia arba kito kreminio sūrio
150 g cukraus pudros
Vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga

600 g riebios grietinės (35 - 40 proc.)
400 g Philadelphia arba kito kreminio sūrio
150 g cukraus pudros
Vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
Šaltą grietinę, kreminį sūrį, vanilę ir cukraus pudrą išplakame iki standaus kremo ir nieko nelaukiant tepame torto lakštus.

Torto surinkimas.
Papildomai reikės 1/2 indelio virto! (t.y. ne skysto, o pavirinto, sutirštėjusio. Aš kondensuoto pieno skardinę apie 1 val. verdu puode su vandeniu, išėmusi iš vandens laukiu kol skardinė atvės, ir tik tuomet atidarau skardinę. Tokiu būdu gaunu kremo konsistencijos kondensuotą pieną) kondensuoto pieno ir 2-3 saujos graikinių susmulkintų riešutų.
Imame pirmą biskvitą, sulaistome sirupu, padengiame plonu sluoksniu kondensuoto pieno, storai aptepame kremu, užbarstome slyvų ir riešutų. Ant viršaus dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, padengiame plonu sluoksniu sluoksniu kondensuoto pieno, storai aptepame kremu, užbarstome slyvas ir riešutus. Taip kartojame, kol sunaudojame visus produktus. Man gavosi 5 biskvito sluoksniai. Suteptą tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame bent parai sluoksniams susigulėti, bet pats skaniausias tortas yra po poros dienų. Tiesiog tobulas :)
Aš torto nedengiau jokiu sluoksniu, tačiau, jei norite, galite padengti sviestiniu kremu.
Ingredientai dengimo kremui
Indelis virto kondensuoto
250 g labai minkšto sviesto
Darbo eiga
Išplakame minkštą sviestą iki baltumo, tada sukrečiame virtą kondensuotą pieną ir išplakame (galina paskaninti lašeliu konjako ar brendžio). Šiuo kremu tolygiai dengiame tortą.