Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

Sarah Pinborough Ydingas ratas


Vienas sakinys. Praeitis yra tokia pat efemerinė, kaip ir ateitis - optinė apgaulė, dūmų uždanga.
Oficialiai. Sarah Pinbourough Ydingas ratas (Behind Her Eyes), leidykla Baltos lankos, 2017 m., iš anglų kalbos vertė Rita Vidugirienė, 357 p.
  Sarah Pinbourough gimė 1972 metais Milton Keinse, JK. Parašė ne vieną psichologinį trilerį ir fentezi knygą, už kurias buvo apdovanota  British Fantasy Award for Best Short Fiction. Ydingas ratas - jos pirmoji knyga lietuvių kalba.

Nepasitikėkite šia knyga.
Nepasitikėkite šiais žmonėmis.
Nepasitikėkite savimi.

LUIZA
 Kai vyras ją paliko, mažametis sūnus tapo visu jos pasauliu, o psichiatro sekretorės darbas – vieninteliu būdu išsilaikyti. Viskas pasikeičia, kai ji susipažįsta su Deividu.
 DEIVIDAS
 Jaunas, sėkmingas ir žavus – Luiza negali patikėti, kad toks vyras galėtų į ją net žvilgterėti, juolab pajusti jai aistrą. Tačiau tada ji sutinka Adelę, Deivido žmoną, ir įvykių tėkmė šiurkščiai pakrypsta kita linkme.
 ADELĖ
Veriančiai graži, elegantiška ir miela naujoji Luizos draugė atrodo tobula. Kol Adelė ir Deividas pakaitomis siekia Luizos dėmesio, jos mintis vis labiau apsėda ši nepažįstamųjų pora ir painus jų santykių raizginys.    
  Akivaizdu viena – Adelės ir Deivido santuoka yra iškreipta. Bet Luiza niekada nebūtų galėjusi nujausti, kaip iškreipta. Ir kaip toli žmogus gali nueiti, kad šitai nuslėptų.

   Mano nuomonė. Puikus trileris, įtraukiantis ir pasiglemžiantis visą dėmesį: darbai buvo atidėti į šoną, kol užverčiau paskutinį puslapį. Šiuokart, St. Kingas buvo teisus, pristatydamas trilerį: ,,Velniškai genialus." Įtampa kuriama pamažu, palengvėle. Veiksmo nedaug, visas dėmesys skiriamas herojų apmąstymams bei veiksmų, kurie išryškėja jų galvose, realizavimui. Išoriškai viskas labai buitiška: išsiskyrusi moteris su vaiku pasiglėbesčiuoja su naujuoju šefu, o vėliau susipažįsta su jo žmona, kuri tiesiog primygtinai taikosi jai į drauges. Tačiau nuobodokas buities detales užgožia keista nuojauta, paširdžius kutenantis nerimas - kas čia vyksta? Artėjant atomazgai, įtampa vis auga. O pabaiga visiškai netikėta, išverčianti ,,iš kojų", tačiau, kai prisimeni herojų veiksmus, tai autorės pasirinkta pabaiga tampa visiškai logiška (jei tokia iš viso gali būti), atitinkanti knygos turinį, prie kurios buvo einama per visą pasakojimą. Todėl, jei esate makabriškų trilerių mėgėjai, šią knygą perskaityti būtina.
  Įvertinimas. 3  (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti).