Atėjo pavasaris ir parduotuvėse pasirodė pavasarinis šparagų derlius. Susigundžiau ir aš, nusipirkau šių daug vitaminų ir mineralų turinčių daržovių (pamenu, mano močiutės darželyjie jie buvo auginami kaip gėlytės:). Pasiskaičiau daug apie jų gaminimą ir nutariau, kad paprasčiausia bus kepti orkaitėje. Štai rezultatas:
Reikia: Padažui:
Ryšulio šparagų; v. š. majonezo;
aliejaus, v. š. garstyčių;
druskos. v. š. grietinės;
a. š. medaus.
Šparagus nuplauname, nusausiname ir nupjauname sumedėjusią dalį (t. y., patrumpiname iki tos dalies, kur jie natūraliai lengvai lūžta). Kepimo skardą patepame aliejumi, šparagus taip pat apšlakstome aliejumi (labai negausiai) ir padruskiname. Paskleidžiame kepimo skardoje ir kišame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10 min. Daržovė turi būti traški, neperkepkite, nes perkepti šparagai sumedėja.
Sumaišome visus padažui skirtus ingredientus ir užpilame ant iškeptų šparagų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą