Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

Įdaryti kiaušiniai




 Baigiasi šv. Velykų šventė. Visi draugai ir pažįstami apdalinti margučiais, o ant stalo dar kokie šeši akis bado. Na, nebenoriu aš tų virtų kiaušinių, ir niekas šeimoje jau nebenori į juos net žiūrėti. Tenka kažką iš jų pagaminti, o tas kažkas, tai įdaryti kiaušiniai. Senas geras, primenantis vaikystę, kiaušinių naikinimo būdas. Seniau, pamenu, juos įdarinėdavo ,,daktariška" dešra arba šprotais. Dabar pabandžiau kiek kitaip.








Tunu įdaryti kiaušiniai:

  Reikės: 3 kietai virtų kiaušinių, pusės skardinės tuno savo sultyse,  pusės nedidelio svogūnėlio, 1-2 šaukštų majonezo, pipiriuko ir druskos.

 Gaminame: Kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę, išimame trynius ir sudedame juos į dubenį, Šakute sumaigome. Nusausiname tuną ir taip pat sumaigome šakute. Sumaišome su tryniais, pabarstome druska ir pipirais, sudedame labai labai smulkiai sukapotą svogūną, uždedame šaukštą majonezo. Viską šakute (galima ir blenderiu) išsukame iki vientisos konsistencijos (jei masė kieta, tai įdedame dar šaukštą majonezo). 
   Gautą masę sudedame į kiaušinio baltymo puseles (viso 6 puselės), papuošiame džiovintomis spanguolėmis - jos čia labai dera ir suteikia skoniui pikantiškumo.





Burokėliais ir silke įdaryti kiaušiniai:

 Reikės: 3 kietai virtų kiaušinių, vieno nedidelio virto burokėlio, pusės nedidelio svogūnėlio, 1-2 šaukštų majonezo, pipiriuko ir druskos, vieno gabaliuko silkės filė, kelių lapelių petražolių.
  Gaminame: Kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę, išimame trynius. Burokėlį supjaustome kvadratėliais, susmulkiname svogūną. Visus ingredientus sudedame į plaktuvą. Įberiame druskos, pipirų ir visa tai suplakame iki vientisos masės. Įdedame 1-2 šaukštus majonezo (pagal skonį), atsargiai išmaišome. 

  Gautą masę sudedame į kiaušinio baltymo puseles (viso 6 puselės), Silkės filė supjaustome piršto storio gabaliukais ir po vieną uždedame ant burokėlių masės. Papuošiame petražolės lapeliu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą