![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh3QXfHz0UNIeYJ-7XAKTSt7wGOIAdsnln6k6P8IxpwE_N-bMOfI5y8TqsAeoTP0P3Fl3OrKFCQitE8uiTPXHdv0l6kbR9gKlEMm0A0H-YDkTIoRS3jhTJiBnj9RaYwkDBnhYxxsWLb4A/s400/IMG_20180924_170034.jpg)
Daug metų kepamas ir niekad neatsibostantis rudeninis obuolių pyragas. Paprastas kaip du kart du :) Net neabejoju, kad ir jums teko jį kepti, na, bent jau ragauti - tai tikrai. Skaniausia, žinoma, karštas ir pagardintas ledų kamuoliuku.
Pyragui reikės:
5 rūgščių obuolių;
saujos džiovintų spanguolių;
3 kiaušinių;
pusės stiklinės cukraus (jei mėgstate saldžiau, galite imti pilną stiklinę);
stiklinė su kaupu miltų;
cinamono miltelių;
1/2 a. š. kepimo miltelių;
cukraus pudros apibarstymui.
Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis. Apibarstome cinamonu.
Kiaušinius išplakame mikseriu, plakant pamažu supilame cukrų, vėliau - miltus sumaišytus su soda. Gauname blynų tirštumo tešlą.
Supjaustytus obuolius suberiame į sviestu arba aliejumi suteptą formą, užberiame džiovintas spanguoles. Ant obuolių tolygiai pilame tešlą. Tešla turi apdengti visus obuolius. Pyragą pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min. Ištraukę apibarstome cukraus pudra. Valgome šiltą su ledais ar šaltą prie kavos ar arbatos puodelio.