Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Keptas sūris

  Laukiate svečių ir nesugalvojate kokį užkandį  pateikti? Labai tiks keptas sūris. Greita, skanu ir visada pavyksta. Tereikia nubėgti į parduotuvę ir nusipirkti varškės sūrį (ne mažiau kaip 22 proc. riebumo). Tuomet orkaitę įkaitinate iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklojate kepimo popieriumi ant kurio užmetate sūrį ir pašaunate kokiai 1 val., kai sūris pasidengia gražia gelsva plutele, ištraukiate iš orkaitės, su šakute subadote ir apipilate sojų padažu. Ir greitai greitai suvyniojate į dar karštą kepimo popierių. Sūris turi pastovėti apie 10 min., kad prisigertų aromato ir sūrumo. Pjaustote ir nešate ant stalo. Tinka prie vyno, alaus, giros ar arbatos. Receptas paprastas, tačiau labai patikimas, dar niekada nenuvylė. Už jį dėkinga savo gerai draugei Lilei. Ji, kaip pati sako, nemėgsta gaminti, tačiau šio ,,patiekalo" ruošimas net ir jai nesukelia streso ;)

2016 m. vasario 2 d., antradienis

Aštri pomidorų-lęšių sriuba

  Norite Ispanijos dvelksmo žiemą? Štai - šilta, aštri pomidorų sriuba, beveik gazpacho. Na, gal ne visai, tačiau labai skani:)
Idėją pasiūlė ,,Beatos virtuvė", ačiū.
 
Reikės:
1 stiklinė lęšių (spalva nesvarbi);
1 skardinė luptų konservuotų pomidorų;
1 litras daržovių sultinio;
1 didelis svogūnas;
1 didelė morka;
2-3 skiltelės česnako;
gabaliukas imbiero šaknies;
pipirų, druskos;
1 a. š. kario;
žalių ar šaldytų petražolių;
grietinės;
aliejaus kepimui.
 
Gaminame:
Pirmiausia nuplauname lęšius ir pastatome juos virti (paskaninę druska). Kol verda lęšiai susmulkiname svogūną ir pakepiname aliejuje. Susmulkiname česnaką ir suberiame į baigiantį kepti svogūną. Sumažiname ugnį ir dar pakepame. Imbierą ir morką nulupame bei sutarkuojame. Beriame prie kepančių svogūno ir česnakų. Suberiame kario prieskonius, viską išmaišome.
   Į beveik išvirusius lęšius supilame karštą sultinį, sudedame keptas daržoves ir suverčiame konservuotus pomidorus (su visomis sultimis). Paverdame apie 10 min. Jei pomidorai labai dideli, galite juos puode šiek tiek pasmulkinti šakute. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.  Gerai išmaišome ir pilame į lėkštes. Paskaniname smulkintomis petražolėmis ir grietine (nebūtina). Valgome su skrebučiu - taip skaniau ;)  
P.S. prieskonių kiekius galite didinti arba mažinti, priklausomai, kaip mėgstate - aštriau ar švelniau.