Vitamininės salotos - taip jos pristatomos savaitraštyje ,,Savaitė". Jau vien tai, kad čia pagrindiniu smuiku groja visų sveiko gyvenimo aistruolių išgarbinta bolivinė balanda, man buvo akstinas jas gaminti. O tai, kad kiti šių salotų ingredientai yra daržovės ir jokio majonezo, kėlė dar didesnį norą jas išbandyti. Susipirkau produktus ir pagaminau. Štai ką ragavome ir ką siūlau jums pabandyti:
Reikės:
150 g šviežių ridikėlių, 50 g šviežių špinatų lapelių, 5-6 vyšninių pomidoriukų, kelių brokolio žiedynų, 100 g bolivinių balandų, 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 2 a. š. medaus, 1 a. š. citrinų sulčių.
Gaminame:
Pirmiausia išverdame bolivinių balandų sėklas. Kol jos aušta nuplauname ir nusausiname daržoves. Didesnius špinatų lapelius suplėšome, griežinėliais supjaustome ridikėlius, pomidoriukus perpjauname pusiau. Brokolio žiedynus nuplikome karštu vandeniu ir susmulkiname. Visas daržoves ir ataušusias bolivines balandas sudedame į salotinę ir apipilame padažu. Padažą pasigaminame sumaišydami medų, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Viską atsargiai sumaišome ir ragaujame. Tai sotus pusryčių patiekalas, suteiksiantis energijos visam rytui arba puikus garnyras prie baltos mėsos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą