Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2016 m. kovo 8 d., antradienis

Mary Higgins Clark Prieš ištariant sudie

 
 
Žanras. Detektyvas.
Viršelis. Mary Higgins Clark   Prieš ištariant sudie (Before I Say Goodbye), leidykla Alma littera, 2015 m., iš anglų kalbos vertė Džilda Jansonaitė, 316 p.
Apie autorę. Amerikiečių rašytoja Mary Higgins Clark (g. 1927) kuria psichologinio trilerio pobūdžio romanus. Visos 42 šios autorės knygos tapo tarptautiniais bestseleriais.
Mary Higgins Clark rašyti pradėjo dar ankstyvoje jaunystėje. Prieš ištekėdama Mary keletą metų dirbo sekretore, redaktore, stiuardese. Vėliau prie šeimos pajamų prisidėdavo kurdama trumpas istorijas. Mirus vyrui, rašytoja ilgą laiką kūrė tekstus radijo laidoms, kol savo agento paraginta ėmė rašyti romanus. Jos knygos sulaukė skaitytojų ir kritikų pripažinimo visame pasaulyje ir visos pateko į skaitomiausių knygų sąrašus. Mary Higgins Clark knygų vien JAV parduota per 80 milijonų.
„Trilerio karaliene“ tituluojama rašytoja yra daugelio prestižinių premijų laureatė, JAV detektyvų rašytojų asociacijos prezidentė, jos vardu pavadintas vienas svarbiausių apdovanojimų geriausiems trilerių rašytojams. Mary Higgins Clark su antruoju vyru gyvena Naujajame Džersyje.
Lietuvos skaitytojams autorė jau pažįstama iš romanų „Nieko geriau už namus“ (2009), „Nuo manęs nepabėgsi“ (2009), „Nors tavo akys jos nemato“ (2009), „Gražus ir šaltas veidas“ (2010), „Kur tu dabar esi?“ (2010), „Nesidairyk atgal“ (2010), „Pasiimk mano širdį“ (2011), „Tavo šypsenos šešėlis“ (2011), „Tau niekada nebus atleista“ (2011), „Mėgsta muziką, mėgsta šokti“ (2011), „Nepamiršk manęs“ (2012), „Susidvejinimas“ (2012).
Apie knygą. Architektas Adamas Kolifas, sumanęs didelį ir nepaprastai pelningą statybų projektą, verslo plano detales su partneriais nusprendžia aptarti prabangioje jachtoje. Bet vos išplaukus, jachtoje nugriaudėja sprogimas.
Ši nelaimė stipriai sukrečia Adamo žmoną Nelę. Prislėgta netekties, ji išgyvena ir didelę kaltę, nes nelaimės rytą rimtai susipyko su vyru ir palinkėjo jam negrįžti namo. Matydama Nelės sielvartą, moters teta pataria susitikti su ekstrasense, kuri sakosi galinti padėti susisiekti su Adamo vėle. Manydama, kad seansai padės išpirkti kaltę ir išsiaiškinti tikrąsias vyro žūties aplinkybes, Nelė sutinka.
Tačiau tai, kas nutinka seansų metu, pažeria daugiau klausimų negu atsakymų.
Padedama to, iš kurio pagalbos sulaukti tikėjosi mažiausiai, Nelė pradeda tyrimą. Tačiau moteris nė nenujaučia, kokias paslaptis išjudino ir koks pavojus jai iškilo... 
Mano nuomonė. Šią knygą gavau dovanų pernai vykusios Knygų mugės metu iš Knygų klubo. Praėjo jau visi metai, kol galų gale atėjo jos eilė būti perskaitytai :)
   Man šios autorės detektyvai, tai lyg skirtukai tarp 2-jų knygų. Na, žinot, kaip yra su kvepalais - pauostai vienus, nosį įkiši į kavos puoduką, ir tuomet uostai kitus. Tai va, M. H. Clark kūryba atlieka kavos funkciją. Tai nėra blogai, juk kava taip pat kvepia :) Knygą perskaičiau per pusdienį: labai lengvai, sklandžiai, smagiai, nieko negalvojant, neanalizuojant. Veiksmas eina autorės numatyta vaga, jokio streso ar baisybių, ir tvirtai žinai, kad viskas bus kaip turi būti, t. y., gerai. Knyga visiškam atsipūtimui, priskirtina prie lengvo detektyvo žanro, perskaitei ir pamiršai. Tačiau ji puikiai atlieka savo funkciją: vėl mielai sugrįžti prie sunkiosios artilerijos, pvz., skandinavų detektyvų.  
Įvertinimas. 3/5