Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2021 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Glendy Vanderah Miškas ten sutinka žvaigždes

  Viršelis. Glendy Vanderah Miškas ten sutinka žvaigždes (Where the Forest Meets the Stars), leidykla balto, 2020 m., Vilnius, iš anglų kalbos vertė Helga Gavėnaitė, 384 p.
    Apie knygą. Netekusi mamos, išvarginta kovos su krūties vėžiu universiteto doktorantė Džoana Tyl sugrįžta baigti mokslo darbo apie paukščių lizdus kaimiškojoje Ilinojaus dalyje. Nuo aušros iki sutemų į tyrimą įnikusios vienišės kasdienybę vieną vakarą sujaukia prie namelio pasirodęs paslaptingas basas vaikas.
   Mergaitė prisistato Ursa ir atkakliai tvirtina esanti atsiųsta iš žvaigždžių, kad savo akimis išvystų penkis stebuklus. Džo nenoriai sutinka leisti Ursai pasilikti – kol sužinos apie ją daugiau.
Mėgindama atskleisti šio žavaus vaiko paslaptį, Džo sulaukia atsiskyrėlio kaimyno Geibrielio Nešo pagalbos. Tačiau kuo daugiau laiko jiedu praleidžia kartu, tuo daugiau klausimų jiems kyla. Kodėl mažametė ne tik skaito, bet ir supranta Šekspyrą? Ir kodėl jos akivaizdoje nuolat nutinka geri dalykai?
Tarp trijulės užsimezga neįtikėtinas ryšys, o Džo ir Geibas nustoja tikrinti tinklalapį, kuriame skelbiama apie dingusius vaikus...
    Mano nuomonė. Graži istorija kaip tik tinkanti Kalėdų stebuklo laukimo laikui – tuo metu ir skaičiau. Knyga, primenanti, kad pats didžiausias stebuklas yra žmonių meilė, atjauta ir pasitikėjimas, kurie išgydo didžiausias skriaudas, suteikia jėgų išgyventi sunkiausias minutes.
  Jei tikitės pasakos apie mergaitę iš žvaigždžių, tai knyga tikrai ne apie tai, greičiau atvirkščiai, apie labai žemiškus žmones, kurie savo begaline meile gali pakylėti iki žvaigždžių. Knyga tikrai nėra tobula ar nepakartojama, tačiau tokia, kuri užkliudo užslėptus jausmus ir priverčia patikėti gėrio pergale. Knyga, kurios taip reikia šiais susvetimėjimo laikais.