Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. sausio 11 d., trečiadienis

Guillaume Musso Popierinė mergina

 Vienas sakinys. ,,Jei menas egzistuoja dėl to, kad nepakanka tikrovės, tikriausiai ateina laikas, kai nebepakanka nė meno ir peržengiama beprotybės ir mirties riba." 108 p.
  ,,Knyga įgauna formą tik skaitoma. Ne kas kitas, o skaitytojas suteikia jai gyvybės, iš detalių sukurdamas įsivaizduojamą pasaulį, kuriame gyvena personažai"263 p.
   ,,Laikas eina, ir mes einame kartu su juo, dažniausiai darydami tai, ką galime, o ne tai, ką norime." 281 p.
Žanras. Romantinis trileris.
Viršelis. Guillaume Musso   Popierinė mergina (La fille de papier), leidykla Baltos lankos, 2016 m., iš prancūzų kalbos vertė  Donata Pleškevičienė, 400 p. 
Apie autorių. Guillaume’as Musso (Gijomas Muso)  – populiariosios prancūzų literatūros fenomenas – gimė 1974 m. Antibes, susižavėjo literatūra dar būdamas dešimties, kai savo vasaros atostogas ėmė leisti vietinėje bibliotekoje, kur dirbo jo mama. Pats rašyti pamėgino jau būdamas studentu, grįžęs iš kelionės po Ameriką, kur kelis mėnesius gyveno NewYork ir NewJersey, dirbo ledų pardavėju ir bendravo su žmonėmis iš įvairių kultūrinių sluoksnių. Čia jis prisirinko idėjų būsimiems romanams.
  Visgi populiarumo jis susilaukė visiškai neįtikėtinomis aplinkybėmis. Kartą Guillaume pateko į automobilio avariją, kurioje vos nežuvo. Nauja fatališka patirtis jį įkvėpė naujai knygai pavadinimu Et après...“ (2004 m.). Ši sulaukė dar anuomet autoriui neregėtos sėkmės – išversta į daugiau kaip 20 kalbų, buvo parduoti milijonai jos egzempliorių visame pasaulyje. Negana to, kūrinys sužavėjo ir kinematografus, tad 2008-aisiais romanas buvo ekranizuotas, o vieną jo personažų įkūnijo pats John Malkovich!
   Romanai, kuriuose intriguojančiai persipina įtampa, meilė ir veiksmas, Prancūzijoje padarė Guillaume Musso populiariosios literatūros dievuku. Pasaulyje parduota daugiau kaip 19 mln. jo kūrinių egzempliorių, jie išversti į 36 kalbas. 2011 m. Prancūzijoje jis buvo perkamiausias autorius. Lietuvoje Guillaume’as Musso romanai taip pat sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo.
Apie knygą. Ji staiga atsirado mano terasoje vidury nakties siaučiant audrai, permirkusi ir visiškai nuoga.– Iš kur jūs atsiradote?
– Aš iškritau.
– Iš kur iškritote?
– Iškritau iš knygos. Iškritau iš jūsų istorijos!
   Įkvėpimą praradusio garsaus rašytojo Tomo Boido gyvenime staiga pasirodo keista mergina. Ji labai graži, bet apimta nevilties. Jei jis nustos rašyti – mergina pražus. Neįmanoma? Ir vis dėlto... Ar ji nužengė iš jo rašomo romano puslapių?
Tomas ir Bilė drauge patirs neįtikėtiną nuotykį, kur realybė susipins su fikcija ir įstums juos į svaiginantį ir pražūtingą žaidimą.
   Popierinė mergina yra sąmojingas, įtemptas, romantiškas, pribloškiantis pasakojimas apie išgalvotą personažą – ir kartu neabejotinai gyvą žmogų, – kurio gyvenimas priklauso nuo vienintelės knygos.
 
  Mano nuomonė. Tai penkta mano skaityta G. Musso knyga. Jau taip nebedžiūgauju, kaip džiūgavau ką tik atradusi šį autorių. Taip, knyga persmelkta romantika, fantazija, ją  lengva skaityti, tačiau nebeliko to netikėtos pabaigos laukimo, nes jau gali numanyti, kaip viskas baigsis, jau kažkurioje knygoje kažkas panašaus šmėstelėjo. Be to, ir skaitymas prailgo, atsibodo sekti ilgas brokuotos knygos paieškas bei daugelio pašalinių personažų gyvenimus. Neužkabino manęs ši istorija, neįtraukė, taip, kaip įtraukdavo kitos šio autoriaus knygos.
Įvertinimas. 3/5