Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. balandžio 24 d., antradienis

Varškė iš kefyro

   Vieną dieną, besirausiant po kulinarinius tinklapius, akis užkliuvo už įrašo apie varškę, pagamintą iš šaldyto kefyro. Pasirodo, daug žmonių žino šį receptą (pasirauskite ir jūs tinklapiuose - rasite ne vieną įrašą), o man tai buvo nuostaba ir naujiena. Manau,  reikia išbandyti, ar teisybė, kad tokiu būdu pagaminta varškė primena ricotta
 
 
 Nusipirkau 1 l talpos kefyro pakelį (2,5 proc. riebumo), įkišau jį į šaldymo kamerą. Nakčiai. Kitą rytą ištraukiau ir nukirpau pakelį. Kefyras buvo sušalęs į ledą. Susiradau marlės, sudėjau 3 sluoksnius, įstačiau kefyro luitą, surišau ryšulėlį ir pakabinau. Po ryšulėliu padėjau dubenį pasukoms nuvarvėti. Laukiau visą parą, kol luitas atitirpo ir išbėgo skystis. Atsargiai atrišau marlę ir šaukštu iškabinau varškę. Paragavau - tikrai labai skani, švelni, savo skoniu (bet ne gamybos būdu) primenanti ricotta.
  Man iš 1 l kefyro gavosi apie 200 g varškės. Tądien aš ją pasigardinau uogiene, tačiau galima gardinti druska, česnaku ir graikišku jogurtu - bus puikus pagardas prie bulvinių blynų, arba tiesiog ją naudoti kepinių įdarui. Žodžiu, varškytė visur pritinka, o darbo - vieni niekai.