Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. gegužės 8 d., pirmadienis

Sūrio pyragas

   Mamos diena, tai puiki proga iškepti beprotiškai skanų sūrio pyragą ir juo pavaišinti savo mamą. Taip pat ir dukrą, kuri atlėkė manęs su dideliausia pavasarinių tulpių puokšte pasveikinti. Būkit laimingos, mano mielosios.




 

  O štai visiems, norintiems pasimėgauti šiuo sūrio gardėsiu, teks patiems jį išsikepti. Už receptą tariu ačiū kolegai, kuris nepasididžiavo ir  pasidalino sūrio pyrago receptu. Dalinuosi ir aš :)
  Reikės:
500 g ricotta sūrio;
500 g mascarpone sūrio;
2/3 stiklinės cukraus;
1/2 stiklinės riebios grietinėlės;
3 v. š. bulvių krakmolo;
1 pakelis vanilinio cukraus;
1 didelis kiaušinis;
70 g sviesto;
2 pakeliai sausainių (naudojau ,,Selga").
  Gaminame.
   Sausainius sutriname iki smulkių trupinių (mėsmale, blenderiu, grūstuve - kaip jums patogiau). Išlydome sviestą ir supilame į sausainių trupinius. Gerai išmaišome, kad sviestas tolygiai susigertų į sausainius. Gauta mase dengiame torto formos dugną, šiek tiek uždengdami ir formos kraštus. Kepame apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Iškepusį pagrindą paliekame atšalti (iš formos neišimame!)
   Kol šąla pagrindas, gaminame sūrio įdarą. Ricotta ir mascarpone sudedame į vieną didelį dubenį.  Sumaišę cukrų ir krakmolą supilame juos į dubenį. Viską išsukame blenderiu. Supilame grietinėlę, įmušame kiaušinį ir įberiame vanilinį cukrų. Viską vėl maišome iki vientisos masės ir pilame ant atšalusio sausainių pagrindo.  Pyragą pašauname į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min. Tada pyrago viršų apdengiame folija (kad neapdegtų sūris)ir kepame dar 20 min. Iškepusio pyrago pakraščiai įgauna sūrio masę, o vidurys lieka liulantis. Neišsigąskite, viskas ok. Atšalusį pyragą bent 12 valandų kiškite į šaldytuvą - liulantys pakraščiai sustings ir taps švelnia sūrio mase.
   P. S. Aš pyragą apibarsčiau tarkuotu šokoladu, galima puošti braškėmis ar kitomis uogomis, o galima ir be nieko - skanu visaip.