Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. balandžio 19 d., trečiadienis

David Mitchell Sleido namas



 Vienas sakinys. ,,Sielvartas - amputacija, o viltis - neišgydoma hemofilija: kraujuoji ir kraujuoji be galo." 142 p.
 Žanras. Mistinis siaubo romanas.
 Viršelis. David Mitchell Sleido namas (Slade House), leidykla Tyto alba, Vilnius, 2016, iš anglų kalbos vertė Laimantas Jonušys, 228 p.
 Apie autorių. David Mitchell gimė 1969 sausio 12 d. Southport mieste, Jungtinėje Karalystėje. Augo Malverne. Mokėsi Hanley Castle mokykloje, vėliau - Kento universitete, kur įgijo anglų ir amerikiečių lyginamosios literatūros magistro laipsnį.
 Dėstytojavo Sicilijoje, vėliau Japonijoje. Ten susipažino su žmona Keiko Yoshida. Po aštuonerių metų darbo Japonijoje grįžo į Angliją, kur užsiėmė rašymu. Augina du vaikus, šiuo metu gyvena Korko mieste, Airijoje.
  Už kūrybinę veiklą apdovanotas ne viena prestižine literatūrine premija.
   2007 m. David Mitchell įtrauktas į žurnalo "Time" 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą.
   Pagal romaną "Debesų atlasas" 2012 m. L. ir A. Wachowsky bei Tom Tykwer sukūrė to paties pavadinimo filmą.
 Apie knygą. Kas devyneri metai paskutinį spalio šeštadienį nuošalaus skersgatvio sienoje pasirodo juodos, mažos, geležinės durelės; jei jūs esate tas, kurio reikia, nustebęs lengvai jas atversite – ir pateksite į puikų sodą, kuriame stūkso Sleido namas. Maloni moteris pasitiks jus ir pakvies vidun. Iš pradžių iš namo išeiti visai nenorėsite. Tačiau vėliau paaiškės, kad ištrūkti jūs jau nebegalite... Kas devyneri metai kraupieji namo gyventojai prisivilioja tą, kuris jaučiasi vienišas, nesuprastas ir yra ypatingas, tik pats to nežino: prislėgtą paauglį, neseniai išsiskyrusį policininką, drovią koledžo studentę. Daugiau jų niekas nebemato. Kas iš tiesų vyksta Sleido name? Tiems, kurie sužino, jau būna per vėlu...
Penkios aukos, padariusios tą pačią klaidą – atvėrusios mažas, juodas dureles ir įžengusios į Sleido namą.
   „Augalai vyto, pienas rūgo, o vaikai beveik sulaukėjo, kol buvau visa panirusi į šiurpią Davido Mitchello Sleido namo magiją. Tai pašėlusiai išradingas, kraupus, anapusinis, bet kartu ir nuostabiai žmogiškas pasakojimas apie užkerėtą namą. Į jo gniaužtus ketinu sugrįžti dažnai.“ ( Gillian Flynn, bestselerio "Dingusi" autorė) 
 Mano nuomonė. Penkios įdomios istorijos, pasakojamos betarpiškai jas išgyvenančių veikėjų. Pradžioje euforija, kad jiems nusišypsojo sėkmė, vėliau, pamažu suvokiant esamą padėtį, baimė ir, galų gale, supratus neišvengiamą baigtį, panika.  Sklandi kalba, gražūs sakiniai, skaityti lengva ir įdomu. Nesu fantastinės literatūros gerbėja, tačiau šis kūrinys man įtiko. Suvoki, kad autorius tave vedžioja po neįmanomas realybes, tačiau lengvai tam pasiduoti, nes labai jau smagu pasinerti į magiškosios fantastikos su saikinga šiurpuliukų doze pasaulį.  Kūrinys, savo fabula, galintis konkuruoti su geriausiomis S. Kingo novelėmis.
 Įvetinimas. 5/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą