Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Nekeptas maskarponės tortas

   Šį tortuką planavau pagaminti per šv. Velykas, tačiau konditeriniai planai pasikeitė ir jo gamybą teko atidėti. Pasirodo, neilgam. Nepraėjo nei savaitė - ir tortukas jau ant stalo. Tikras skanumėlis, labai panašus į karamelinių ledų skanėstą. Ir toks paprastas pasigaminti. Rekomenduoju.




Reikia:
150 sausainių (pirkau ,,Selga");
40 g sviesto;
250 g maskarponės sūrio;
200 g karamelizuoto pieno (Rududu);
100 g plakamosios grietinėlės (ne mažiau kaip 35 proc);
10 g želatinos;
40 g vandens.


Gaminame:
   Sausainius sutriname iki smulkių trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Trupiniais išklojame nedidelę (18 cm) torto formą, gerai juos prispaudžiame prie dugno ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
   Želatiną ištirpiname šiltame vandenyje, bet neužviriname (arba darome taip, kaip parašyta ant želatinos pakelio).
   Maskarponę išsukame su karamelizuotu pienu, atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę. Į masę supilame atvėsusią želatiną ir viską dar kartą išmaišome.
   Masę supilame ant sausainių trupinių pagrindo. Dedame į šaldytuvą. Po valandos ištraukiame, papuošiame šokolado drožlėmis  ir vėl dedame į šaldytuvą. Iki rytojaus.(jei norite greičiau - dėkite į šaldiklį. Tuomet užteks 3-4 valandų).
   Skanaus!

2018 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Ryžių lakštų suktinukai

   Prieš kelias savaites parduotuvėje nusipirkau ryžių lakštų, tačiau niekaip nesusiruošiau ką nors iš jų pagaminti. Antra vertus, ne kažką su jais nuveiksi, nes ryžių lakštų paskirtis labai konkreti - gaminti suktinukus. O jau kokį įdarą pasirinksime, mūsų pačių fantazijos vaisius. Aš suktinukų įdarui pasirinkau:
ryžių lakštų;
1 didelę morką;
1 didelį svogūną;
150 g rudųjų grybų SHIMEJI;
50 g špinatų;
nedidelę skardinę pupelių (400 g),
v. š. kreminio balzamiko acto,
v. š. sojos padažo;
2 v. š. medaus,
žiupsnelį druskos, maltų pipirų,
aliejaus kepimui.

   Morkas supjausčiau šiaudeliais (tai padaryti pavyks nesunkiai, jei turite skustuką specialiai morkoms pjaustyti) ir kiek pakepinau aliejuje, tada subėriau pusapskritimais supjaustytą svogūną, grybus, dar  pakepinau, sumečiau peiliu sutraiškytas česnako skilteles, pupeles (be skysčio) ir špinatus, supyliau balzamiko actą, sojos padažą, medų. Pagal skonį įbėriau druskos ir pipirų. Viską kepiau dar keletą minučių. Iškeptas daržoves palikau atšalti.
   Prieš sukdama, ryžių lakštą trumpai palaikiau šaltame vandenyje kol suminkštės, tuomet paklojau jį ant sušlapintos virtuvinės lentelės, uždėjau šaukštą atšalusio įdaro ir susukau. Procedūrą kartojau, kol neliko daržovių.
   Viskas, darbas baigtas. Sudedu suktinukus į lėkštę, į nedidelį indelį įpilu saldaus čili padažo (sweet chili sauce) ir kviečiu ragautojus. Nežiūrint į tai, kad suktinukai yra ne itin fotogeniški, skonis jų puikus. Ir geriausias to įrodymas - suktinukai nuo stalo dingo akimirksniu ;)


Lengvas lašišos užkandis

    Lašiša ant mūsų stalo tikrai nėra naujiena: kepta, troškinta, rūkyta, sūdyta. Tačiau kartais taip norisi kažko nauja, kažko dar neragauta, kažko įmantresnio ir ...lengvai pagaminamo. Visus šiuos norus  įgyvendinau pagaminusi paprastą savo ingredientai ir prabangų skoniu lašišos užkandį (originalus receptas LaMaistas svetainėje).
 

Reikės:
200 g sūdytos arba rūkytos lašišos file,
200 g tepamo sūrio Philadelphia (ar panašaus kito kreminio sūrio),
30 g kambario temperatūros sviesto,
pusės saldžiosios paprikos (raudonos),
pusės agurko (trumpavaisio),
pusės citrinos,
saujelės krapų.

   Stačiakampę formą (naudojau 9X18 cm formelę) išklojau maistine plėvele taip, kad jos kraštai karojo išorėje. Atsargiai išdėliojau plonai pjaustytos lašišos file - ji turi dengti formos dugną ir kraštus bei kiekvienas lašišos gabaliukas turi dengti vienas kitą (negali būti tarpų). Lašišos gabalėlius apšlaksčiau  citrinos sultimis.
   Likusią lašišą smulkiai sukapojau. Smulkiais kubeliais supjausčiau papriką. Iš agurko išėmiau sėklytes, likusią (nevandeningą) agurko dalį susmulkinau labai plonomis neilgomis juostelėmis. Susmulkinau krapus.   
    Philadelphia sūrelį ištryniau su gabalėliu sviesto, sudėjau daržoves ir smulkintą lašišą, išspaudžiau kelis lašus citrinos sulčių. Įbėriau šiek tiek druskos (labai mažai, galima ir visai nedėti). Viską gerai išmaišiau ir sukrėčiau į lašišos file išklotą formą.  Įdarą išlyginau ir uždengiau lašišos gabalėliais, kurie liko neužkloti įdaru. Apdengiau maistine plėvele ir įdėjau į šaldytuvą.
    Ragavome kitą dieną. Lengvas ir gaivus užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui. Tik turiu vieną pastebėjimą - gamindama kitą kartą (o  gaminsiu būtinai!) įdėsiu šiek tiek želatinos, kad  sūrio įdaras išlaikytų tvirtesnę formą.
   




Nekeptas ananasų ir kokoso tortas (Pina Colada)

   Velykų stalas privalo būti spalvingas ir gardus! Su tokiu šūkiu visą savaitę ieškojau receptų, ką nauja, dar neragauta pagaminti savo mylimiems velykautojams. Man patikusį receptą radau LaMaistas svetainėje. Atrodė tobulai ir gaminimas ne itin sudėtingas. Susipirkau produktus ir ėmiausi darbo.


Torto padui reikia:
100 gr. sausainių (pirkau ,,Selga"),
45 g sviesto,
10-15 g kokoso drožlių (nebūtina).


   Sausainius sutriname ir sumaišome su kokoso drožlėmis bei ištirpintu sviestu. Masę sudedame į 18 cm pločio torto formą (tortu galės pasilepinti maždaug 8 žmonės), tolygiai paskirstome ant dugno ir gerai prispaudžiame. Padą 30 min įdedame į šaldytuvą.


Pagrindinei torto daliai reikia:
200 ml kokoso pieno (ne gėrimo! Kokosų pieno ieškokite prie Azijos virtuvei skirtų produktų),
200 g grietinėlės (30 proc.),
skardinė riekelėmis supjaustytų konservuotų ananasų (apie 500 g),
100 ml ananasų sulčių (iš skardinės),
130 g natūralaus jogurto,
30 g kokoso drožlių (būtina),
13 g želatinos,
2 v. š. cukraus pudros,
2 v. š. romo (romą galite keisti romo esencija, jos lašinkite kokius 3-4 lašus).


   Želatiną suberiame į ananasų sultis ir maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Neužverdame! Kai želatina visiškai ištirpsta, nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
   Viename dubenyje sumaišome kokoso pieną, jogurtą, kokoso drožles, romą. Supilame atšalusias ananasų sultis su želatina. Grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į jau paruoštą masę. Sudedame (maždaug 6 riekeles) sumulkintus ananasų gabaliukus. Viską dar kartą atsargiai išmaišome ir sukrečiame ant torto pado. Dedame į šaldytuvą.

Viršutiniam torto sluoksniai reikės:
250 ml ananasų sulčių (iš skardinės),
6 g želatinos,
ananasų papuošimui.

   Želatiną suberiame į ananasų sultis ir maišydami kaitiname ant silpnos ugnies, kol želatina ištirps. Neužverdame! Paliekame atvėsti.
  Ant sustingusio torto dedame papuošimus (geriausia naudoti ananasus bei kokosą, tačiau galima ir kitas uogas), užpilame atvėsusiomis ananasų sultimis su želatina. Tortą vėl kišame į šaldytuvą ir kantriai laukiame. Ragauti galime jau po poros valandų. Labai gaivu ir lengva - tobulas pavasario skonis.