Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Sotus troškinys

   Atostogos! Šiandien neinu į darbą, bet kraunuosi lagaminą. Atostogos! Išvykstu, kur šilta, kur žalia, kur jūra - į Sardiniją! Bet apie tai vėliau, grįžus. Dabar dar noriu pagaminti troškinį, kuris bent šiek tiek paguostų snieguotoje Lietuvoje likusią dukrą ;)
   Tai va.  0,5 kg. kiaulienos kumpio supjaustau nedideliais gabaliukais ir apkepinu. Supjaustau 2 svogūnų galvas ir 5-6 pievagrybius. Juos taip pat apkepu aliejuje. Pabarstau šiek tiek maltų pipirų ir druskos. Nulupu 3-4 bulves, supjaustau ketvirčiais ir sumetu į troškinimo puodą. Ant viršau supilu svogūnus su grybais ir mėsytę. Visa tai užpilu vandeniu (kad puodas būtų pilnas), įmetu lauro lapų, pipirų, kubelį sultinio ir palieku troškintis, kol išvirs bulvės. Tuo laiku supjaustau ketvirtadalį kopūsto, morkytę, papriką, cukiniją (šiuo kartu neturėjau). Nuplikau 3-5 pomidorus. 

   Kai išverda bulvės, sumetu supjaustytas daržoves, išskyrus pomidorus. Paskanauju, ar visko pakanka, jei skonis prėskas, dar įberiu prieskonių. Patroškinu apie 20 min.  Tuomet sumetu pomidorus, jei noriu prašmatniau, troškinį paskaninu keliais šaukštais grietinės ir mairūnu. Viską atsargiai išmaišau, dar patroškinu 10 min. ir - skanaus, dukryte! 
Paprasta, nebrangu, sotu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą