Sparneliai/petukai padaže, tai greitas variantas kelioninio (bet nebūtinai!) užkandžio.
Reikia:
500 g vištos petukų arba sparnelių;
3 česnako skiltelės;
3 v. š. sojų padažo;
3 v. š. medaus;
sezamo sėklų;
druskos ir aliejaus kepti.
Mėsą nuplauname, nusausiname, padruskiname ir gerai apkepame aliejuje. Baigiant kepti į keptuvę sumetame susmulkintus česnakus. Pakepiname pora minučių. Medų sumaišome su sojų padažu ir užpilame ant mėsos. Užberiame sezamo sėklų, gerai viską išmaišome (mėsytė turi tolygiai pasidengti padažu bei sezamo sėklomis). Sumažiname ugnį ir kepame dar kokias 3 minutes. Viskas, skanaujame arba dedamės į dėželę ir važiuojame į gamtą :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą