Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. kovo 28 d., pirmadienis

Rytis Sabas Drakono uodega

  Viršelis. Rytis Sabas Drakono uodega, leidykla Alma littera, 2022 m., 240 psl.
 Apie knygą. Iš Čikagos meno muziejaus pavagiamas Marko Šagalo paveikslas „Baltasis nukryžiavimas". Iš pirmo žvilgsnio, tai dar viena vertingo dailės kūrinio vagystė. Vis dėlto nusikaltimo motyvai gali būti kur kas paslaptingesni. Yra manančiųjų, kad dailininkas paveiksle užšifravo informaciją, galinčią pakeisti pasaulį ir nulemti žmonijos likimą.
  Nusikaltimo siūlas Galią ir Polą iš Jungtinių Valstijų sugrąžina į Europą – į senovinį kelią, pažymėtą paslaptingo drakono simboliu. Juo prieš porą šimtmečių jau ėjo Napoleonas, o dabar juo leidžiasi įsimylėjėliai. Jie įsipainioja į įtampos ir pavojų kupinas lenktynes su paslaptingomis jėgomis, pasiryžusiomis sugriauti nusistovėjusią pasaulio tvarką.
Naujame Ryčio Sabo istoriniame trileryje susipina tikri faktai, netikėtos hipotezės, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorijos paslaptys ir žymiojo Vilniaus Gaono, kitų litvakų palikimas. Tai „Gaono kodas" tęsinys, tačiau „Drakono uodegą" galima skaityti ir kaip atskirą knygą.
  1972 metais Vilniuje gimęs Rytis Sabas karjerą pradėjo kaip žurnalistas, vėliau tapo komunikacijos profesionalu. Dirbo Irake, Afganistane, Kosove ir Bosnijoje, yra Lietuvos komunikacijos asociacijos tarybos narys. Prestižinės žurnalistinės Vytauto Gedgaudo premijos laureatas. Iš aistros istorijai 2019 metais gimė pirmasis jo romanas „Gaono kodas".
  Mano nuomonė. Jei pirmame Ryčio Sabo romane ,,Gaono kodas" istoriniai faktai ir jų interpretavimas buvo įdomiausia dalis (mano nuomonę galite perskaityti čia), tai šiame romane istoriniai faktai trukdo mėgautis kūriniu. Ir ne dėl to, kad būtų neįdomu. Įdomu, tačiau medžiagos tiek daug, kad tiesiog vargina ir atitraukia nuo pagrindinės siužeto linijos. Su tokia istorinės medžiagos gausybe galima būtų parašyti kelias knygas! Pagrindiniai veikėjai Galia ir Polas tęsia savo nuotykius klajodami po pasaulį ir ieškodami Gaono kodo, kuris pirmoje knygoje buvo sunaikintas, tačiau šioje pasirodė kitu pavidalu. Šiuokart – Marko Šagalo paveiksle ,,Baltasis nukryžiavimas". 
   Lengva ranka parašytas romanas, smagu skaityti, ypač herojų klajones po Lietuvos dvarus, kuriuos esu aplankiusi ir aš. Tuomet nereikia nieko įsivaizduoti, tiesiog prisiminti, ką matei ir palyginti su autoriaus matymu. O tą daryti labai smagu. Tad, gero skaitymo ir gilinimosi į Lietuvos istorijos klodus! 

Su Vaitkuškio dvarininku Gintaru.
Apie apsilankymą Vaitkuškio dvare skaitykite mano blog'e. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą