Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. kovo 28 d., pirmadienis

Tess Gerritsen Nakties forma

  Viršelis. Tess Gerritsen Nakties forma (The Shape of Night), leidykla Jotema, 2019 m. iš anglų kalbos vertė Bronislovas Bružas, 304 psl.
  Apie knygą. Ar tikrai atšiauriausias šalies kampelis gali garantuoti vidinę ramybę ir padėti susitaikyti su praeitimi? Deja, virtinė vietovę sukrėtusių žmogžudysčių neaplenks ir Eivos Kolet naujųjų namų…
  Eiva Kolet niekaip nepamiršta siaubingų įvykių nutikusių Bostone. Norėdama atgauti ramybę ji atvyksta į atokų pajūrio miestelį Meino valstijoje. Čia, pusiasalyje, ji išsinuomoja seną vilą, kurią vietiniai pravardžiuoja „Brodžio budėjimu“.
  Naujuose namuose Eiva pagaliau pasineria į ilgai planuotos receptų knygos rašymą. Ji gyvena atsiskyrusi ir mėgaujasi vienatve, tačiau vieną naktį ją pažadina keisti garsai.
  Miestelėnai pasakoja, kad viloje vaidenasi jūroje žuvusio senojo šeimininko kapitono Brodžio vėlė.
Vieną naktį prabudusi Eiva išvysta prie lovos stovintį vyrą, kuris vargu ar panašus į šmėklą. Ar išties savitą aurą turinčiame name ji gyvena viena? Pamažu Eiva ima laukti romantiškų paslaptingojo svečio apsilankymų.
  Ilgainiui moterį pasiekia gandas apie tai, ko miestelėnai nenorėjo pasakoti ką tik čia atvykusiai Eivai - visos Brodžio viloje gyvenusios moterys negyvos. Eiva ima aiškintis ankstesnės nuomininkės istoriją. Dienomis ji bando ką nors sužinoti apie mįslingus praeities įvykius, o naktis leidžia kapitono Brodžio glėbyje.
Netrukus apylinkėse paslaptingomis aplinkybėmis miršta keli žmonės... Eiva ima nerimauti dėl savo psichikos - ji turi kuo greičiau atskleisti namo paslaptį, nes kita paslaptingo žudiko auka gali būti ji...
  Mano nuomonė. Gotikos stiliumi parašyta istorija man pasirodė neįdomi. Iš Tess Gerritsen tikėjausi gero detektyvo, o čia kažkokis žanrų miksas: senas, apleistas namas, grigždantys laiptai ir herojės nepasotinama aistra vaiduokliui (gotika), savigrauža ir kaltė dėl praeities įvykių (psichologija), kelios žmogžudystės ir žmogžudys psichopatas (detektyvas). Na, ne man visa tai, tačiau perskaičiau, nes parašyta labai lengvai, skaitosi greitai, įveikiau per savaitgalį – tai vienintelis knygos pliusas – tačiau jausmo Vau! net pasvajoti nebuvo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą