Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. spalio 23 d., antradienis

Marinuoti agurkai žiemai (2 receptai - aštrūs ir saldžiarūgščiai)

   Mano kolegė jau kuri diena mus vaišina skaniausiais agurkėliais, kurių, kaip sako, šiemet prigamino visą galybę. Sakau: ir aš noriu tokio gėrio žiemai turėti, kur receptuką gauti? O gi apsilankyk Daivos sandėliuke http://daivossandeliukas.blogspot.com/  ir pasidairyk po lentynas. Taip ir padariau, tad dabar dalinuosi su jumis, ką radau ,,sandėliuke padėta" ir kaip man pavyko iš ,,sandėliuko nugvelbtus" receptus pritaikyti savo virtuvėje.
   Eksperimentą pradėjau nuo agurkėlių saldžiarūgščiame marinate.



Reikia:
1 kg agurkų;
1 v. š. rupios druskos;
 150 gr. cukraus;
5 v. š. aliejaus;
4 didelių skiltelių česnako;
100 ml 9 proc. acto. 









Agurkus nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Užberiame druską ir paliekame pastovėti 2 val.    
   Sutarkuojame arba smulkiai sukapojame česnaką ir sumaišome su agurkais. Cukrų, aliejų ir actą  taip pat užpilame ant agurkų. Paliekame pastovėti dar 2 val. (per tą laiką iškaitiname stiklainius).         
   Agurkus sudedame į stiklainius, užpilame susidariusiu skysčiu. Laikome šaldytuve arba šaltai. Pasterizuoti nereikia.
Greita, paprasta ir labai skanu ;)


Kitas mano ,,nugvelbtas" receptas yra agurkai aštriame marinate. Reikia:


2,5 kg agurkų;
4 v. š. rupios druskos;
1 kg. cukraus (taip, taip!!!);
8 v. š. aliejaus;
2 galvučių česnako (ne skiltelių, galvučių!);
3 a. š. aitriosios paprikos miltelių;
500 ml acto.






  Agurkus nuplauname ir supjaustome į keturias dalis, ne per smulkiai. Aš pjausčiau su figūriniu fri bulvytėms, tad agurkėlių forma dailiai banguota gavosi. Tačiau forma, kaip rašo Daiva savo sandėliuke, - fantazijos reikalas.
  Ant supjaustytų agurkų užpilame 4 valgomuosius šaukštus rupios druskos ir paliekame pastovėti 6 valandas.
 Po 6 valandų nupilame susidariusį skystį, jo nebeprireiks. Nulupame 2 česnako galvutes, smulkiai supjaustome arba sutarkuojame per burokinę tarką ir dedame į agurkus. Suberiame aitriosios paprikos miltelius ir viską išmaišome. 
 Užvirinam marinatą iš 500 ml 9 % acto ir 1 kg cukraus, užpilame ant agurkų. Pati buvau nustebusi, kad tiek daug cukraus, tačiau toks receptas - nemažinkite.
  Pridedame 8 valgomuosius šaukštus karšto aliejaus ir paliekame 24 val. kambario temperatūroje.
  Agurkus standžiai sudedame į švarius stiklainiukus, užpilame susidariusiu skysčiu. Pasterizuoti nereikia.   Laikome šaldytuve arba šaltai.

   Belieka dar kartą padėkoti kolegei už pasidalinimą gardumynais, kurie laikomi http://daivossandeliukas.blogspot.com/ lentynose. Gal kada dar užsuksime :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą