Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. vasario 15 d., šeštadienis

Grietinėčiai

   Šiandien mama iš parduotuvės atnešė kelis grietinėčius. Šie pyragėliai nukėlė mane į mokyklos laikus, kai bufete juos pirkdavome ir šlamšdavome, kakava užsigerdami. Pagalvojau, o kodėl gi man jų pačiai neišsikepus? Pagalvojau ir pradėjau tešlą minkyti.




   24 grietinėčiams iškepti reikia:
 
Tešlai:
100 g kambario temperatūros sviesto;
70 g cukraus;
žiupsnelio druskos;
1 kiaušinio;
100 g grietinės;
300 - 350 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių.
 Įdarui:
300 g 9 proc. riebumo varškės;
2 v. š. cukraus;
1 kiaušinio;
1 pakelis vanilinio cukraus.
 
Papildomai:
miltų stalui pabarstyti;
1 kiaušinio grietinėčiams aptepti;
cukraus pudros grietinėčiams apibarstyti.
 


    Sviestą su cukrumi išsukame iki baltumo. Įmušame kiaušinį, sukrečiame grietinę, įberiame druskos (labai nedaug) ir maišome iki vientisos masės. Tada suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą ir padedame į šaldytuvą.
   Įdarui skirtą varškę pertriname per sietelį. Į varškę suberiame cukrų, vanilinį cukrų - išsukame. Įmušame kiaušinį - išsukame. Turi gautis vienalytė varškės masė.
   Traukiame tešlą iš šaldytuvo, atskiriame pusę jos. Stalą pabarstome miltais ir kočiojame gana plonai (3-4 mm). Tada imame 10 ar 12 cm skersmens stiklinę ir spaudžiame apskritimus. Ant apskritimų (šiek toliau nuo apskritimo centro) dedame po vieną arbatinį šaukštelį  varškės masės, kurią užklojame kitu apskritimo tešlos  šonu. Gauname 12 į virtinius panašių pyragėlių. Tik, skirtingai nei virtiniams, šonelių jiems neužspaudžiame.
    Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame grietinėčius. Aptepame juos kiaušinio plakiniu ir pašauname į iki 200 laipsnių įkaitusią orkaitę. Kepame 20-30 min, kol pyragėliai gražiai pagelsta. Traukiame iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir apibarstome cukraus pudra.
    Tuo metu, kai pyragėliai aušta, traukiame kitą gabalą tešlos iš šaldytuvo ir kartojame procedūrą iš pradžių :)
   Baigus darbus – skanaujame: su kava, su arbata, su kakava, su pienu. Arba vienus. Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą