Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. vasario 17 d., pirmadienis

Tarkuotų bulvių kukuliai (dubenėliai)

 Vis dar negaliu atsidžiaugti nauja bulvių tarkavimo mašina. Vos tik sulaukiu savaitgalio, traukiu mašiną, skutu bulves ir gaminu kokį nors patiekalą iš vaikystės prisiminimų. Šio savaitgalio skanėstas – tarkuotų bulvių kukuliai (dubenėliai).
Kukuliams reikės:
12 didelių bulvių;
druskos;
krakmolo (nebūtina, jei bulvės krakmolingos).

Tikras, sotus, kaimiškas maistas. Bet retkarčiais taip norisi kažko tokio... 
 Gaminame kaip ir cepelinus:
   Nuskutame 12 bulvių (galima ir daugiau, jei šeimyna didelė). iš nurodyto kiekio bulvių sočiai pavalgys 3-4 žmonės.
   Išverdame 4 bulves. Kol bulvės verda, sutarkuojame likusias, gerai nuspaudžiame tarkius. Nuo tarkių likusią sunką nupilame. Krakmolą, kuris liko nupylus sunką, sudedame į bulvių tarkius. Jei krakmolo susidarė labai nedaug, dar kokį šaukštą-kitą pridedame papildomai.
   Išvirtas ir atšalusias bulves sumalame mėsmale (galima ir sutrinti) ir sudedame į bulvių tarkius. Padruskiname ir labai gerai išminkome.
   Užkaičiame vandenį. Iš tarkių tešlos suformuojame nedidelius rutuliukus, šiek tiek juos suplojame ir viduryje nykščiu įspaudžiame duobutę (gauname nedidelius bulvinius dubenėlius). Vandeniui užvirus įberiame druskos ir sumetame bulvių kukulius. Verdame 20- 30 min.. Išvirusius kukulius išgriebiame kiaurasamčiu ir ragaujame pagardinę pasirinktu padažu.

   Spirgų padažas.
Reikės:
rūkytos šoninės apie 300 g;
2 svogūnų;

aliejaus kepti;
grietinės (jei pageidaujate).
  Šoninę supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepame, svogūnus susmulkiname ir pakepame nedideliame kiekyje aliejaus. Abu ingredientus sumaišome ir beriame ant bulvinių kukulių. Jei pageidaujate, galima dar ir grietinės šaukštą užsimesti.

  Sviesto-grietinės padažas.
Reikės:
100 g sviesto;
400 g grietinės
druskos.
   Sviestą ištirpdome įkaitintoje keptuvėje, sukrečiame grietinę ir viską pagardiname druska.
    Varškės padažas.
Reikės:
400 g varškės;
3-4 skiltelių česnako (galima ir daugiau, jei mėgstate);
grietinės (pagal skonį);
druskos.
   Varškę perkame tokią, kad būtų vientisos konsistencijos, ne biri. Išspaudžiame česnaką, įberiame druskos, kelis šaukštus grietinės (nebūtinai 30 proc., gali būti ir liesesnė). Viską labai gerai išmaišome. Varškės padažo tirštumą reguliuojame pridedamos grietinės kiekiu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą