Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Žvaigždutės - sausainėliai su kalėdiniais prieskoniais



    Štai dar vienas šių metų kepinys kvepiantis Kalėdomis. Šie sausainėliai yra nedideli ir spalvoti todėl subalansuoti kaip priedas prie dovanų. Tačiau galima vartoti ir prie arbatos bei kavos :)
   Reikės:
3 stiklinių miltų (apie 450 g);
180 g sviesto;
1 kiaušinio;
po 2 a. š. malto cinamono, kardamono, gvazdikėlių;
1 a. š. imbiero miltelių;
1 apelsino tarkuota žievelė;
50 ml apelsino sulčių;
100 g cukraus;
1 a. š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.

  Kepame:
  Inde ištirpiname sviestą, suberiame prieskonius, druską, cukrų, sutarkuotą apelsino žievelę ir supilame apelsinų sultis. Viską sumaišome ir paliekame pastovėti. Išplakame kiaušinį ir supilame į prieskonių ir sviesto masę.
  Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir į juos supilame prieskonių masę. Gerai išminkome (jei tešla pernelyg skysta, įberiame dar miltų) ir dedame į šaldytuvą.
  Atšalusią tešlą padaliname į kelias dalis ir iškočiojame apie 0,5 cm storio lakštais. Su formele išspaudžiame žvaigždutes (arba kitas figūrėles).
   Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame sausainėlius, kuriuos kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
   Iškepusias žvaigždutes atvėsiname ir padengiame glajumi (išplakame 1 kiaušinio  baltymą ir sumaišome su 8 v. š. cukraus pudros), apiberiame spalvotais pabarstukais.

   


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą