Šiuos sausainiukus seniai norėjau iškepti - jie taip suskilę ir gražiai žurnale ,,Ji" nupaveiksluoti, net seilė tįsta. Deja, galiu pasakyti, na ką čia besakyti, juk patys matote, mano fotomenas nėra tokio aukšto lygio, tačiau sausainiai visai neblogi gavosi.
Sausainiams reikia:
70 g miltų;
70 g cukraus;
35 g kakavos;
1 kiaušinis;
2 v. š. sviesto;
2 v. š. cukraus pudros;
1/2 a. š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.
Gaminame:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi, kakava, druska. Į mišinį sudedame iki baltumo išsuktą sviestą ir įmušame kiaušinį. Viską išminkome iki vientisos tešlos ir pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
Išsitraukiame atšalusią tešlą, gnybame gabalėlį tešlos ir formuojame rutuliukus. Juos smarkiai apibarstome cukraus pudra, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir lengvai paspaudžiame (na, labai lengvai). Sausainėlius pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 10-15 min.
Iškepusius atvėsiname ir ragaujame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą