Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. rugpjūčio 19 d., šeštadienis

Agrastų uogienė su apelsinais

  Sode sunoko agrastai. Vienas krūmas, o uogų, uogų! Aplamai, agrastai nėra mano mėgstama uoga. Net karališka agrastų uogienė stovi šaldytuve, kol yra kitų uogų. Bet va, suradau kai ką, kas agrastus pavertė skaniausia uoga: apelsinai. Paprasta kaip du kart du, o skanu...Būtinai pasigaminkit ir ragaukit, ragaukit, ragaukit... 

1 kg agrastų;
2 nelupti apelsinai;
1/2 kg cukraus;
cinamono lazdelė, keli kvapnieji gvazdikėliai.
Agrastus nuplauname ir nuskabome uodegėles. Nusausiname.
Nuplauname apelsinus (su soda, po tekančiu vandeniu). Nusausiname. Supjaustome į 6 dalis.
Susirandame mėsmalę ir viską sumalame. Suberiame cukrų, išmaišome. Įmetame cinamono lazdelę ir gvazdikėlius. VISKAS! Ragaujame.
Turbūt ir patys supratote, kad nevirtą uogienę būtina laikyti šaldytuve.
Jei turite labai daug agrastų ir bijote, kad uogienė per ilgą laiką gali sugesti arba jūsų šaldytuve nebėra vietos uogienei - visą apvirkite. Skonis mažai pasikeis, o uogienė galės stovėti iki kito agrastų derliaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą