Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gruodžio 24 d., ketvirtadienis

Marinuota silkė svogūnų ir morkų pataluose


   Galiu nedvejodama pasakyti - labai skani silkutė, kuria negėda svečią pavaišinti ar pačiam po saldaus tortuko širdį atgaivinti. Dar vienas privalumas - ši silkutė drąsiai gali 2 savaites šaldytuve stovėti, tad visiškai nebūtina ją gaminti prieš svečiams stalą užsėdant :) 








Reikės:
5 silkių filė;
3-4 svogūnai;
3 morkos.
Marinatui:
150 ml baltojo vyno acto;
100 ml vandens;
3 v. š. cukraus;
poros lauro lapų;
3-4 gvazdikėlių;
6-8 pipirų žirneliai (gali būti įvairių rūšių);
keli grūdeliai kalendros.
Gaminame:
   Nulupame ir pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Nuskutame ir supjaustome morkas. Nulupame silkės odą ir supjaustome gabalėliais.
   Vandenį ir actą supilame į puodą, sudedame cukrų ir prieskonius. Užviriname. Sudedame morkas ir svogūnus ir vėl laukiame, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies. Marinatas turi šiek tiek pravėsti.
   Į stiklainį sluoksniuojame silkę, svogūnus, morkas, vėl - silkę, svogūnus, morkas. Viską užpilame marinatu (iki pat stiklainio viršaus). Palaukiame kol visiškai atšals ir dedame į šaldytuvą.
  Dar galiu pasakyti, kad svogūnai ir morkos ne prasčiau už silkutę susivalgo :) Skanaus!

1 komentaras: