Galiu nedvejodama pasakyti - labai skani silkutė, kuria negėda svečią pavaišinti ar pačiam po saldaus tortuko širdį atgaivinti. Dar vienas privalumas - ši silkutė drąsiai gali 2 savaites šaldytuve stovėti, tad visiškai nebūtina ją gaminti prieš svečiams stalą užsėdant :)
Reikės:
5 silkių filė;
3-4 svogūnai;
3 morkos.
Marinatui:
150 ml baltojo vyno acto;
100 ml vandens;
3 v. š. cukraus;
poros lauro lapų;
3-4 gvazdikėlių;
6-8 pipirų žirneliai (gali būti įvairių rūšių);
keli grūdeliai kalendros.
Gaminame:
Nulupame ir pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Nuskutame ir supjaustome morkas. Nulupame silkės odą ir supjaustome gabalėliais.
Vandenį ir actą supilame į puodą, sudedame cukrų ir prieskonius. Užviriname. Sudedame morkas ir svogūnus ir vėl laukiame, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies. Marinatas turi šiek tiek pravėsti.
Į stiklainį sluoksniuojame silkę, svogūnus, morkas, vėl - silkę, svogūnus, morkas. Viską užpilame marinatu (iki pat stiklainio viršaus). Palaukiame kol visiškai atšals ir dedame į šaldytuvą.
Dar galiu pasakyti, kad svogūnai ir morkos ne prasčiau už silkutę susivalgo :) Skanaus!
Super marinatas :)
AtsakytiPanaikinti