Labai paprasta ir greita pagaminti, tačiau labai labai skanu. Siūlau paragauti.
Reikės:
lašišos (apie 1 kg.);
citrinos (vienos);
200 gr grietinėlės (35 proc.);
sauja tarkuoto ,,Džiugo" sūrio;
druskos, muskato, citrinpipirių;
krapų pagal skonį.
Garnyrui:
orkaitėje keptos morkos ir brokolis;
virti ryžiai pagardinti kario prieskoniais.
Lašišą išvalome, nuplauname, supjaustome į 5 gabalus. Įtriname druskyte, citrinpipiriais, išspaudžiame citrinos sultis, apibarstome krapais. Žuvį sudedame į dubenį, užmetame supjaustytą citriną (su visa žievele), dedame į šaldytuvą kelioms valandoms ar net parai.
Pamarinuotą lašišą dedame į kepimo indą, užpilame grietinėlės, sūrio, ir tarkuoto muskato riešuto mišiniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
Išverdame ryžius, paskaniname juos kariu. Daržoves supjaustome, apšlakstome aliejumi, užberiame ,,Kotanyi" itališkų žolelių (man geriausiai dera, bet galima ir kitais prieskoniais skaninti:) ir iškepame orkaitėje.
Žuvį ir garnyrą sudedame į lėkštes bei užpilame grietinėlės, kuriame troškinosi lašiša, padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą