Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Lašiša grietinėlės padaže

        

         Labai paprasta ir greita pagaminti, tačiau labai labai skanu. Siūlau paragauti.

Reikės:
lašišos (apie 1 kg.);
citrinos (vienos);
200 gr grietinėlės (35 proc.);
sauja tarkuoto ,,Džiugo" sūrio;
druskos, muskato, citrinpipirių; 
krapų pagal skonį.
Garnyrui:
orkaitėje keptos morkos ir brokolis;
virti ryžiai pagardinti kario prieskoniais.
 
 
   Lašišą išvalome, nuplauname, supjaustome į 5 gabalus. Įtriname druskyte, citrinpipiriais, išspaudžiame citrinos sultis, apibarstome krapais. Žuvį sudedame į dubenį, užmetame supjaustytą citriną (su visa žievele), dedame į šaldytuvą kelioms valandoms ar net parai. 
  Pamarinuotą lašišą dedame į kepimo indą, užpilame grietinėlės, sūrio,  ir tarkuoto muskato riešuto mišiniu. Kepame iki 180 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
   Išverdame ryžius, paskaniname juos kariu. Daržoves supjaustome, apšlakstome aliejumi, užberiame ,,Kotanyi" itališkų žolelių (man geriausiai dera, bet galima ir kitais prieskoniais skaninti:) ir iškepame orkaitėje.
   Žuvį ir garnyrą sudedame į lėkštes bei užpilame grietinėlės, kuriame troškinosi lašiša, padažu.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą