Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. vasario 18 d., šeštadienis

Harlan Coben Apgauk mane kartą

Vienas sakinys. ,,Prakrapštyk paviršių ir pamatysi, kad mes visi vienodi". 145 p.
Žanras. Detektyvas.
Viršelis. Harlan Coben  Apgauk mane kartą (Fool me once), leidykla Jotema, 2016 m., iš anglų kalbos vertė Dalia Petrauskienė, 320 p.
Apie autorių. Amerikiečių rašytojas, kriminalinių romanų autorius Harlanas Kobenas (Harlan Coben) gimė 1962 m. sausio 4 d. Niuarke, Naujojo Džersio valstijoje. Dažniausiai jo romanuose figūruoja praeityje neišnarpliotos arba nebaigtos nagrinėti bylos (žmogžudystės, nelaimingi įvykiai ir t.t.), kurių veiksmas vyksta gimtosiose rašytojo vietose – Niuarke ir Naujajame Džersyje. Coben gimė ir augo žydų šeimoje, mokėsi Livingstono mokykloje, Naujajame Džersyje. Vėliau Amhersto koledže studijavo politikos mokslus ir kartu su savo geru draugu rašytoju Danu Brownu („Da Vinčio kodas“) priklausė „Psi Upsilon“ brolijai. Būdamas paskutiniame kurse suprato norįs rašyti romanus, tačiau gavęs politologijos mokslų diplomą, kurį laiką dirbo seneliui priklausančioje firmoje. Pirmą romaną parašė sulaukęs 26 metų, ir 1995 m. išleidęs du trilerius pradėjo rašyti taip vadinamą Mirono Bolitaro, sporto agento, laisvalaikiu užsiimančio nelaimėn pakliuvusių draugų gelbėjimu, seriją. Viso buvo išleista 11 šios serijos knygų. 2011 m. išleidžiamas romanas „Slėptuvė“(„Shelter“), kuriuo pradedama nauja Mikio Bolitaro, gyvenančio kartu su savo dėde Mironu, knygų serija. Harlan Coben apdovanotas trimis prestižinėmis kriminalinių romanų autoriams skiriamomis Edgar Award, Shamus Award ir Anthony Award literatūrinėmis premijomis. Dabartiniu metu H. Coben su žmona, gydytoja pediatre Anne Armstrong – Coben ir keturiais vaikais gyvena Ridžvude, Naujojo Džersio valstijoje.
Apie knygą. Buvusi specialiųjų operacijų pilotė Maja, grįžusi iš darbo, pamato protu nesuvokiamą vaizdą, nufilmuotą slapta kamera auklei stebėti. Ekrane Maja mato, kaip jos dvejų metų dukrytė žaidžia su savo tėvu, kuris prieš dvi savaites buvo nužudytas. Kyla klausimas, ar gali tikėti viskuo, ką matai, net jei beviltiškai to nori. Norėdama rasti atsakymą, Maja turi susitaikyti su tamsiomis  savo širdies paslaptimis bei apgaule ir tik tada pripažinti nesuvokiamą tiesą apie savo vyrą ir save pačią.
Mano nuomonė. Seniai beskaičiau Harlan Coben knygą, tad bibliotekoje pamačiusi naujai išleistą šio autoriaus knygą, čiupau ją. Nenusivyliau. Geras, na tiesiog tobulai suregztas detektyvas. Įtraukiantis siužetas, palaipsniui kylanti įtampa ir iki knygos pabaigos išlaikyta intriga. Perskaičiau vienu prisėdimu. Kai kurios vietos - pvz., nuolat pasikartojančios Majos haliucinacijos - kiek perspaustos ir ištęstos, tačiau visumoje knyga tikras saldainiukas detektyvinių trilerių mėgėjams. Tiesa, neatskleisdama siužeto detalių, noriu pasidalinti nuostaba, kad pirma nužudoma, o paskui tik žudikas išsiaiškina motyvus, dėl kurių tikrai verta buvo žudyti. Paradoksas :) 
Įvertinimas. 4/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą