Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2025 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Kalafioro blyneliai

   



  Nežinau, ar šį patiekalą galima vadinti blyneliais, nes formuojamas rankomis, ar tinkamiau būtų vadinti kotletais, tačiau juose nėra nei kruopelytės mėsos? Likau ištikima recepto autorei Vidai Kurpienei ir šį gaminį vadinsiu blyneliais. Žinoma, galite susirasti originalų receptą arba gaminti mano pateiktą variantą, bet kuriuo atveju, tai tikrai skanus ir sotus maistas, ypač tinkantis vėlyviems pusryčiams.

Blyneliai:
500 g žiedinio kopūsto (kalafioro)
1 didelis kiaušinis
70 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz. Džiugo)
3 v. š. kukurūzų miltų
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui

Padažas:
indelis graikiško jogurto
agurkas ir šiek tiek druskos

  

   Kopūsto žiedyną sutarkuoti stambia (burokine) tarka, sudėti sūrį, įmušti kiaušinį, suberti miltus, padruskinti (saikingai, nes sūris taip pat yra sūrus) ir viską gerai išmaišyti. Rankomis suformuoti plokščius blynus. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, t. y., apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Iš nurodyto kiekio produktų man gavosi 11 blynelių.
   Valgyti dar šiltus (man skaniausi) pagardintus graikiško jogurto padažu (jogurtas, burokine tarka sutarkuotas agurkas ir žiupsnelis druskos - viską išmaišyti).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą