Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. gegužės 27 d., penktadienis

Šaltiena

   Gėda prisipažinti, daug ką kepiau, daug ką čirškinau, o štai šaltienos taip ir neteko virti. Tad šiandien – premjera! Pirmiausia nuėjau į turgų ir išsirinkau (su pardavėjo pagalba) dvi kiaulės kojas, vieną ausį ir gabalą kumpio (karkos nebuvo). Visą tą gėrį namuose sukroviau į didelį dubenį, užpyliau šaltu vandeniu ir palikau nakčiai.

Kitą dieną mėsą gerai nuploviau, kojas ir ausį perpjoviau pusiau, kumpį pasmulkinau, sudėjau į sklidiną vandens puodą ir užkaičiau. Viriau apie 10-15 min. nuolat graibydama putas. Tada nupyliau vandenį, dar kartą nuploviau mėsą ir sudėjau į jau švarų puodą. Pripyliau tiek vandens, kad apsemtų mėsą. Įbėriau druskos, pipirų žirnelių, įmečiau lauro lapų ir palikau ant nedidelės ugnies virti 3 valandas. Pusvalandį prieš baigiant virti įmečiau 2 stambiai supjaustytas morkas ir svogūno galvą.
  Po tiek laiko virimo mėsa buvo visiškai minkšta, atsiskyrusi nuo kaulo. Mėsą ištraukiau iš puodo, o sultinį perkošiau. Svogūną išmečiau, morką palikau. Mėsą smulkiai supjausčiau ir sudėjau į formą, kurioje stings. Ant dugno dar morkų griežinėlius įmečiau, suprask, grožiui. Visą tą gėrį užpyliau sultiniu ir palikau stingti. Ryte mano šedevras buvo sustingęs, tik iškrapščiau iš dubenėlio ir puoliau ragauti. Gardu! Galiu ne tik pati mėgautis, bet ir svečius drąsiai vaišinti :) 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą