Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. gegužės 27 d., penktadienis

Mišrainė su kepinta duona

   Kažkaip netikėtai abi su dukra prisiminėme, kad prieš kažkiek metų mūsų namuose buvo populiari mišrainė su juoda duona. Tuomet nei vienas jos ragavęs negalėdavo įspėti pagrindinio ingrediento. Nutarėme atgaivinti prisiminimus. O tam prireikė:

3 riekių juodos duonos,
nedidelės skardinės pupelių
Vieno didelio nesaldaus obuolio (jei norit gaiviau, gali būti ir du)
aliejaus (duonai kepti)
žiupsnelio druskos
poros skiltelių česnako
apie 150 g fermentinio sūrio (turėjau ,,Dvaro")
kelių šaukštų majonezo.

  Pirmiausia ant aliejaus pakepam duoną (kaip tai daroma, net neabejoju, visi žino), ją atvėsinam ir pabarstom druska ir česnaku gerai įtrinam duoną. Pupeles iš skardinės suverčiame į kiaurasamtį ir paliekame nuvarvėti (pupelės turi būt sausos). Nedideliais kubeliais supjaustome sūrį. Nulupame obuolį ir taip pat supjaustome panašaus dydžio kubeliais. Duoną taip pat supjaustome kubeliais. Visus ingredientus sudedame į dubenį, uždedame kelis šaukštus majonezo (čia kaip jums skaniau - ar daugiau, ar mažiau), viską gerai išmaišome. Viskas, mišrainė paruošta. Skanaus!

Nuotrauka ne kažką, majonezas viską sulieja į vientisą masę, bet geram skoniui to ir reikia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą