Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2021 m. kovo 21 d., sekmadienis

Špinatų biskvito, želė ir maskarponės kremo tortas


   Tortas, kuris puikiai dera prie pavasarinės nuotaikos – pasidengęs žalia samanėle, prasimušusia pro balto sniego patalus ir pasipuošusia raudonų uogų kekėmis. Kepam, ragaujam, ir pavasaris netruks ateiti. O receptą nusižiūrėjau mano dažnai lankomoje ,,Skanaus maisto pasaulis" svetainėje facebook'e

Biskvitui reikia:

150 g špinatų
2 nedideli kiaušiniai
80 g cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. vanilinio cukrau
 80 g aliejaus
220 g miltų

Želė sluoksniui reikia:
1 pakelis braškių želė
200 g braškių

Grietinėlės sluoksniui reikia:
250 g maskarponės sūrio
250 grietinėlės 35 proc.
2 v. š. cukraus pudros
3 lapeliai želatinos

  Pradžioje - želė, kurią gaminame kaip nurodyta ant pakelio. Pravėsusią plonu sluoksniu užpilame ant gabaliukais supjaustytų braškių (pora uogų pasiliekame papuošimui). Paliekame stingti. Želė indas turi būti tokio pat skersmens, kaip ir torto forma.
    Dabar – biskvitas. Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakame iki purumo. Špinatus sublenderiuojame su aliejumi iki vientisos konsistencijos ir supilame į kiaušinių plakinį. Išmaišome, tada pamažu pilame miltus ir kepimo miltelius, toliau maišome kol gauname vientisą  tešlą, kurią supilame į torto formą (aš kepiau 16 cm skersmens formoje) ir pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
   Kol kepa biskvitas, išplakame grietinėlę ir sumaišome su maskarponės sūriu ir cukrumi.  Želatinos lapelius paruošiame taip, kaip rašo ant pakelio (išbrinkiname šaltame vandenyje, tada kaitiname, kol ištirps ir atvėsiname) ir įmaišome į maskarponės masę.
    Iškepusį biskvitą išimame iš formos ir paliekame aušti. 
   Liko pagrindinis darbas – suformuoti tortą. Biskvitui nupjauname viršūnę (jei biskvitas labai sausas, sulaistome jį pasaldintu vandeniu, arba sultimis, arba romu) ir atidedame į šoną. Biskvito pagrindą grąžiname į formą, ant jo dedame sustingusią želė masę, ant jos – maskarponės sūrio masė. Nupjautą biskvito viršūnę sutriname tarp pirštų. Trupiniais, tarsi žalia samana, nuklojame torto viršų. Papuošiame braškėmis ir dedame į šaldytuvą 5-6 valandoms (aš laikiau per visą naktį), kad visi sluoksniai sustingtų ir suliptų. 


   Tuo pačiu principu bandžiau kepti ne tik tortą, bet ir keksiukus. Vaizdas buvo žavus, tačiau skoniu nusileido tortui – buvo kiek sausoki. Manau reiktų pilti daugiau aliejaus arba dėti sviesto, o gal trumpiau kepti. Tiesa, šiems gardumynams naudojau braškes ir braškių želė, tačiau drąsiai galima eksperimentuoti ir su kitomis uogomis bei rinktis kitą, jums labiau patinkantį želė skonį.
Gražaus pavasario ir skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą