Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2021 m. kovo 14 d., sekmadienis

Chris Carter Egzekutorius

   Viršelis. Chris Carter  Egzekutorius(The Executioner), leidykla Jotema, 2019 m., iš anglų kalbos vertė Dalia Paslauskienė, 400 psl.

  Apie knygą. Vienoje Los Andželo bažnyčioje prie altoriaus laiptų randamas kruvinas kunigo kūnas: teismo medicinos ekspertų komanda ant jo krūtinės aptinka krauju užrašytą trejetą.
   Iš pradžių detektyvui Robertui Hanteriui pasirodė, kad tai ritualinė žmogžudystė, bet kai vėliau atsirado daugiau lavonų, teko pakeisti nuomonę. Visi tie žmonės buvo nukankinti nusikaltėlio, puikiai žinojusio, ko aukos savo gyvenime labiausiai bijojo, taigi, visos aukos mirė patyrusios žodžiais nenusakomą košmarą.
  Robertas Hanteris leidžiasi medžioti itin žiauraus ir gudraus žudiko, ko gero, gebančio skaityti žmogaus mintis. Nusikaltėlio, kuris viską išmano apie kiekvieno giliausiai slepiamą jausmą — baimę.

  Italų kilmės rašytojas Chrisas Karteris (Chris Carter), gimė Brazilijoje, o Mičigano universitete studijavo psichologiją ir nusikalstamą elgesį. Kaip Mičigano valstijos apygardos prokuroro kriminalinės psichologijos komandos narys, jis apklausė ir tyrinėjo daugybę nusikaltėlių, įskaitant ir serijinius žudikus. 1990 m. Chrisas Carteris išvyko į Los Andželą ir dešimt metų glam roko grupėse grojo gitara. Vėliau, palikęs muzikos verslą, ėmėsi literatūros. Šiuo metu gyvena Londone. „Krucifiksas" buvo pirmasis Chriso Carterio romanas, antrasis — ,,Egzekutorius".
  Mano nuomonė. Detektyvas labai aktualia tema – patyčios. Kokias emocines traumas patiria vaikai, iš kurių tyčiojamasi ir kas gali nutikti gyvenime jau suaugusiems žmonėms, patyrus emocinį sukrėtimą. Kaip ir knygoje ,,Krucifiskas", taip ir šioje, realybė atkuriama be pagražinimų, su žiauriomis nusikaltimų detalėmis. Nežinau, ar tai būtina, tačiau skaitytoją priverčia įsitempti ir sekti detektyvo Hanterio tyrimą labai įdėmiai iki pat galo, kuris man nebuvo toks nuspėjamas, kaip pirmoje šio autoriaus knygoje. Kaip minėjau, Chris Carter knygos skaitosi labai lengvai ir greitai, todėl jau dabar ant naktinio stalelio laukia trečioji Roberto Hanterio byla.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą