Pastarosiomis dienomis visi dirbame iš namų. O ką veikti per pertraukėles tarp darbo? Žinoma, eiti į virtuvę, gaminti ir valgyti, valgyti, valgyti... Ką šiandien gaminsiu nusprendžiau visiškai atsitiktinai, kai iš vienos knygos iškrito atvirukas iš Knygų mugės su Gian Luca Demarco itališko pyrago Torta di ricotta receptu. Ir, o dangau, net visus reikalingus produktus šaldytuve radau.
Tai va, reikia:
300 g rikotos,
250 g sviesto,
3 kiaušinių,
250 g cukraus,
300 g kvietinių miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
nutarkuotos citrinos arba laimo žievelės
Gaminame:
1. Puodelyje išlydome sviestą.
2. Kitame dubenyje ištriname kiaušinius su cukrumi iki šis beveik ištirps.
3. Į kiaušinių masę įmaišome rikotą, miltus su kepimo milteliais, tarkuotą citrinos žievelę ir išspaudžiame 1 v. š. sulčių (aš naudojau laimą), o kai gausite vientisą masę – ir išlydytą sviestą.
4. Kekso formą su skyle per vidurį ištepame sviestu, pabarstome miltais ir sukrečiame tešlą. Kepame į iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
5. Iškeptą pyragą apibarstome milteliniu cukrumi arba kakavos milteliais ir ragaujame!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą